torsdag den 30. juni 2011

Sikken autoritet


juni 2011


Arbejdsdagen var slut, cyklen startet op og pedalerne sat i sving, da jeg rundede cykelskuret, hvor en flok unge hang ud. Tre store drenge sad ovenpå taget, og alle så glade ud.

Min første indskydelse var tanken om hvor hyggeligt det ud, og hvor lækkert det er at sidde højt til vejrs og føle sig hævet og med en større udsigt at skue. Dernæst fulgte tanken om at uanset hvor dejligt det er, må de ikke sidde på taget.

Skolen oplever forfærdelig meget hærværk i løbet af hvert eneste skoleår. I næsten hver eneste ferie har der været folk på tagene, med løsnede og utigåede tagsten til følge. I juleferien havde hærværksfolk været helt oppe på andensalstaget og smidt sten gennem ovenlysvinduerne til kantinen. Teknisk service hiver sig med mellemrum i håret af afmagt og frustrationer over omkostningerne gang på gang på gang.

Altså stoppede jeg op, smilede og sagde at jeg godt kunne se, at det var helt vildt hyggeligt, men at de skulle kravle ned.

Det gjorde de så. Uden brok og med et smil tilbage.

5 kommentarer:

 1. Dejligt med unge mennesker der tager voksne alvorligt! Det er desværre langt i mellem dem!! :O)

  SvarSlet
 2. Dejligt at de adlød dig :O) Men hvor er det ærgerligt med al den hærværk på skolen! Spildte skattekroner - det tænker de unge mennesker nok ikke på.

  SvarSlet
 3. Lotteriet, jeg tror det handler om at tale pænt. Havde jeg råbt af dem, havde jeg sikkert fået det samme igen :)

  Madame, det er rigtig ærgerligt med hærværk, og jeg tror heller ikke altid der bliver tænkt før der handles.

  SvarSlet
 4. Pernille - jeg tror at du har ret i det du skriver til Lotteriet. Taler man pænt - er det oftes det man får igen. Med ordentlig kommunikation kan man nå langt...

  SvarSlet
 5. Unikarina, jeg oplever alt for ofte, at voksne føler ret til at råbe op og komme med dekreter, i stedet for at argumentere sagligt og tale i et toneleje, de selv ville foretrække at blive tiltalt i. Desværre.

  SvarSlet