torsdag den 23. juni 2011

Gennemført


Allerede sidste år vidste Ungersvenden hvad han ville. Han ville direkte fra niende klasse videre på hotel- og restaurationsskolen. Jeg mente ikke han var klar. Alle i hans omgivelser mente et år ekstra ville være en god ide. Vi snakkede efterskole – noget jeg til dato stadig mener ville have været en god ide. Men Ungersvenden satte sig i mod.


afgangsbevis


I stedet valgte han tiende klasse på Tiendeklassesskolen i Rødovre. Jeg mente han valgte, senere gik det op for mig, han mente sig tvunget. Nu har han gennemført. Hele året. Alle eksaminerne.

Hans indsats har været minimal. Hans ungangspunkt har været at bestå. Med den baggrund er resultatet ganske godt. Jeg ville ikke have været tilfreds, og med papirerne i hånden, mente han også selv, at det kunne have været bedre.

Men han gennemførte. Han blev et år ældre. Et år der gav noget modenhed, der er til at tage at føle på. I virkeligheden langt vigtigere end tallene på det grønne papir.

Efter sommer kalder skolen i Valby. Efter sommer kan han iføre sig den hvide hue og lære at lave mad. Denne gang helt efter egne planer, og - håber mit moderhjerte – med en smule mere entusiame.

I aftes ventede dimissionen, taler og senere fest med vennerne. Lige nu føles dynerne som de bedste venner.

Og jeg er stolt på hans vegne – stolt over gennemførslen.

3 kommentarer:

  1. Det er flot at han gennemført, især når lysten ikke var der.

    SvarSlet
  2. Loserinas mor, det synes jeg også :)

    SvarSlet
  3. Det er godt gået.....min svigersøn er lærer på skolen i Valby...:-)

    SvarSlet