søndag den 6. oktober 2024

Snoninger til Anders

 

Sommeren 2022 var vi i Aalborg på sommerferie. Vi skulle se Tallship Race, og gik byen tynd. Dengang lå Garnudsalg stadig i Aalborg, og selvfølgelig skulle vi forbi. Når nu muligheden var der.



I første omgang satte Anders sig ned, og ventede tålmodigt, mens jeg gik rundt. Så begyndte han at kigge lidt på det garn, der var omkring ham, og han opdagede Cashmere. Ren cashmere. Det gad han godt have en hel trøje af. Meddelte han. 

Vi kiggede på det, vi regnede på hvor meget garn, der skulle til. Anders regnede på prisen og blegnede en smule. Måske behøvede han ikke ren cashmere. Jeg gik på jagt i butikken og sammen med Dorthe, der stod i butikken den dag, fandt jeg Eco Puno fra Lana Grossa. Det er blødt, det er lækkert, men der er ikke den mindste cashmere i.

Anders så muligheder, rejste sig endda, for at kigge farver og sammenligningen af priserne faldt hurtigt ud til alpakkaens fordel. Eco Puno består af bomuld, merino og alpaka. 

Han valgte brun og grøn. Ønskede snoninger i massevis, og samme med Dorthe nåede jeg frem til hvor meget garn, der skulle til det ønskede projekt. 

Det endte at vi havde meget mere garn med ud af butikken, end jeg lige havde forestillet mig. Det endte også med at Anders insisterede på at bære det.



Hjemme bladrede Anders gennem Norah Gaughan's Knitted Cable Sourcebook, og fandt et par kabelmønster han kunne lide, inden valget faldt på mønster nummer 111, Incline Fave.

Det blev september, før jeg slog op. Med mellemrum gennem de sidste år, har den ligget stille. Da jeg nåede ærmerne, måtte jeg erkende at jeg ikke havde garn nok. At Garnudsalg ikke længere førte garnet og endte med at finde det et andet sted på nettet. Jeg ved ikke hvor heldig, man har lov at være. Men fremme stod jeg med to ekstra nøgler fra samme indfarvning, som den vi købte næsten to år tidligere. 

Den har været færdig siden august, jeg er bare ikke nået til at vise frem endnu. Det var varmt den dag vi tog billederne og Anders var nærmest lige stået op en lørdag formiddag. Jeg kan se han ser forsovet ud, det tænker jeg også I andre kan. Jeg synes bare det er værd at nævne.





Design: Jeg brugte ikke en opskrift, men jeg har mange noter, som er regnet og regnet om undervejs.


Garn: Eco Puno fra Lana Grossa i farverne Mørk Olivengrøn/54 og Brun/17.

Der gik 534 gram garn til hele trøjen. Jeg nåede lige præcis at tage hul på nøgle nummer to af den brune, til kanterne, der står for 58 gram.



Pinde: Jeg strikkede kanterne på pind 3 mm og resten af trøjen på 3,5 mm.


Størrelse: Jeg har målt efter Anders og et par af de yndlingstrøjerne. Den passer i omkreds og princippet også i længden. Vi er alligevel blevet enige om at fremtidige trøjer skal have mere længde bagtil. Det ville have fået den til at sidde bedre.

Det husker jeg næste gang.



Bemærkninger:  Jeg strikkede trøjen nedefra og op. og ærmerne for sig. Det gav noget mere sammensyning, men det gav også mening i forhold til mønstret. 

Som sagt skal fremtidige trøjer have mere længde bagtil. Der ligger allerede garn og opskrift på spring til endnu en snoet trøje. Her skal jeg lige have overvejet hvordan jeg sikrer mere længde på bagsiden. 

Personligt synes jeg der er noget omkring skuldrene, der kunne have været bedre. Jeg tænker det handler om, at jeg strikkede en flad trøje, og Anders er tre dimensionel.

Det har hidtil været lidt for varmt at have den på, men jeg har set ham et par gange over den sidste uge med den på. Så jeg tænker den bliver brugt. 


Vil du se flere billeder af trøjen, kan de ses på Ravelry




Ingen kommentarer:

Send en kommentar