mandag den 14. oktober 2024

Spind på en søndag - Uge 41

 

Ugen kort:

  • Ugen inden efterårsferien er trivselsuge. Det var hyggeligt.
  • Jeg har været i Zoo og Søndermarken med tre sjetteklasser. Børnene synes det var en fest.
  • På studie fremlagde vi matrixlæsning. Læs den samme bog, men hver sit kapitel, og fortæl de andre, i mindre grupper, hvad du har læst. Jeg synes bogen vi skulle læse var så spændende, at jeg havde læst alle tre kapitler. Det gjorde ikke noget i forhold til fremlæggelse.
  • Sille og jeg gik ud og spiste, snakkede og nød at kunne mødes uden barn.
  • Fagteammødet blev aflyst. Da jeg blev lidt skuffet, og den lokalesansvarlige - og tovholder på fagteamet - havde tid, satte  vi os i stedet og snakkede. Vi har begge gode ideer. De skal bare føres ud i livet.
  • Jeg hentede Oscar til spisning og leg. Han spurgte pænt om vi kunne købe modellervoks. Vi har snakket om det længe, det gamle kan ikke mere. Vi fandt modellervoks og en lille maskine, der i bedste pastamaskineform, kan forme modellervoksen. Det var et hit. Vi legede længe. 
  • Torsdag var jeg så tidligt oppe, at jeg nærmest ikke fik sovet - tænk nu hvis jeg sov over mig. I min lille studiegruppe havde vi planlagt observation. Det var spændende og ret sjovt. Vi har masser at skrive videre om på den opgave, der skal afleveres lige om lidt.
  • Jeg blev gennemblødt, da jeg cyklede tilbage til skolen. Og havde ikke travlt med at komme videre. 
  • Jeg var omkring min mor til en hyggelig eftermiddag. De er skønt at ses og vi har allerede planlagt næste gang. 
  • Jeg fik en god snak med HDS-valgfagslæreren. Vi er i bund og grund enige om at undervisningen kan gøres bredere og give flere kompetencer. Nu skal vi bare være enige om udformningen. Jeg tænker tanker om min egen undervisning, og hvordan den kan være med til at støtte op om en senere valgfagsundervisning. For hvad er det egentlig jeg skal gøre mine elever klar til?
  • Trods tyve år i skolesystemet, var fredag første gang jeg deltog i en motionsdag. Det var sjovt og fedt og fyldt med glade børn.
  • Jeg besøgte min søster i hendes nye lejlighed tilbage i barndommens Land. Vi gik en lang tur og besøgte barndommens bosteder.
  • Efterårsferien er officielt skudt i gang, og jeg glæder mig til en uge uden planer. 








Læse:

Jeg troede jeg ville blive færdig med Francesca, men dage uden den store læsning, betyder at jeg stadig mangler slutningen. 

Bogen skifter mellem nutiden og datiden. Francesca er forsvundet, men er det frivilligt? Hendes historie i dagene op til forsvinden udfolder sig samtidig med nutidens graven efter at vide mere. Hvorfor blev sagen lukket? Hvorfor bliver folk slået ned? Og hvad er forbindelsen til Charlies eget liv? Er der en forbindelse?

Jeg er underholdt og har den tredje del af serien stående klar. Lige nu er der ikke flere, men det betyder jo ikke at de ikke kan komme. 


Spinde:

Da vi var i  München i sommers fandt jeg spindefibre. Eller jeg mener det er spindefibre. Smalle uspundne strimler, vundet op som et garnnøgle med 50 gram i hver. Der var tre. Jeg købte tre.

Fingerwolle fra Schoppel-Wolle.

Nu har jeg fundet dem frem og spinder hver af de 50 gram på en spole og forestiller mig at tvinde dem sammen til et tretrådet garn. Jeg kan bedst lide tretrådet garn.

Foreløbig har jeg spundet den ene, og er startet på den anden. Den tredje venter stadig. Jeg har ikke travlt, ved ikke engang hvad det skal bruges til. Men mon ikke ferien giver lidt ekstra spindetid.

Ulden er tofarvet hele vejen gennem den 40 meter lange strimmel, som er nem at spinde og rar fordi den bliver ved og ikke slutter. Den har tre farver. En grøn og en blå, der ligner hinanden og en grå, der i størstedelen af uldbåndet danner den ene farve. Når den grå er med bliver tråden meleret, når de to farver støder sammen, bliver tråden mest ensfarvet. Det bliver lidt kedeligt. 

Heldigvis kommer farverne ikke ens i de enkelte fibernøgler, så mon ikke det bliver mere ens og meleret, når det bliver tvundet.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar