søndag den 20. oktober 2024

La´se klud

 

Vi var i Aarhus i går. Vi tog af sted i fredags, til en enkelt overnatning og vendte hjem sent i aftes.



Overnatningen foregik hos Yndlingsfamilien, som det er længe siden vi har set. Ud over at vende hele verdenssituationen, nåede vi også at fylde op i planlægningen af næste måneds tur, når vi fælles tager til Barcelona en lille uge. 

Nina og jeg aftalte for mange år siden at en eller anden dag, skal vi til strikkefestival et sted i udlandet. det bliver Barcelona midt i november. Da vi begyndte at planlægge, følte nogen sig forbigået, og inden vi fik set os om blev det en lidt længere ferie for fire. Det bliver så hyggeligt. 

Nok skulle vi se yndlingsfamilien, når vi nu skulle til Aarhus, men vigtigst var svendegildet for Jonathan, som inviterede og insisterede på at stå for det hele selv. Det var en hyggelig eftermiddag og aften, sammen med venner og bekendte og en hel del af min mors familie, som vi ikke ser så tit. 



Og Emilie. Det er snart tre uger siden, hun flyttede til Fyn. Hun er glad, arbejdet er godt og det er hyggeligt at bo hos Josefine. Selvom hun ser frem til sit eget. De har ikke travlt. Ingen af dem. Så hellere spare lidt op, inden hun skal videre. Det var dejligt at se hende igen. 

En madras er dog ønskværdig. Josefines gæsteseng, fungerer fin for kortere overnatninger. Men ikke til at blive i. Der er øremærket penge til en ny madras når første løn løber ind. 

Et andet ønske var en halsklud. Det er blevet koldere, jeg har eftersendt hendes flyverdragt, hun syede sidste år, jeg havde hendes vinterstøvler med, og nu manglede hun kun lidt ekstra varme om halsen. 

Sådan en lille klud tager ikke langt tid til lave. Da hun for et par uger siden sendte ønsket om halsvarme, fandt jeg derfor garn i samlingen og gik straks i gang. Jeg fandt en opskrift, der ikke var helt som de gængse. Resultatet er fint, opskriften ikke det store. 





Design: La' se klud af Ina Rendboe.


Garn: VIP fra Lana Gatto, Merino, cashmere i farven Lilac.

Der gik 42 gram til den lille klud. 


Pinde: Jeg brugte en pind 3,5.


Størrelse: Blokket, lidt over en meter i længden, ca 13 centimeter højt. 



Bemærkninger: Jeg er ikke imponeret af opskriften. Der var steder hvor den blev lidt for forklarende, på en måde så det blev svært at forstå. 

Jeg strikkede med udtag til jeg havde cirka 50 centimeter, derefter tog jeg ind, til jeg nåede spidsen i den anden ende. Jeg undlod midterstykket, jeg kan godt lide den lille spids i midten. 

Emilie blev glad, og tog det straks i brug. 


Vil du se flere billeder af halskluden, kan de se på ravelry. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar