søndag den 6. oktober 2024

Masker på en søndag - Uge 40

 

Ugen kort:

  • Jeg kan sætte kryds ved screening for livmoderhalskræft og konstatere at prøven var negativ. Nu går der fem år, før jeg behøver det igen.
  • Jeg kørte forbi Sille og Rose, hvor Rose har besluttet at en enkelt gang også kan være en tradition. Nu læser hun for mig, hver gang jeg kommer. Hyggeligt synes jeg.
  • Nogen gang kan elever komme til et punkt, hvor alting går skævt. Her træder jeg til, fikser så næste punkt er klar. Der var kø, og to elever kan nu komme videre.
  • Vi holdt reflekterende temmøde, konstaterede at der ingen lavthængende frugter er i vores team. Eller at vi sætter barren højt. Vi nåede også at planlægge trivselsuge næste uge. 
  • Jeg hentede Oscar sent. Der var heldigvis stadig børn tilbage. Vi var hjemme så sent, at både far og Anders var nået frem og barnet synes der var gået for lidt tid, da de pakkede sammen, for at tage hjem. Det kunne jeg sådan set godt give ham ret i. 
  • Der var valgfag igen. Jeg bliver klogere hver gang, tænker tanker og havde glæden af at opleve succeser.
  • Jeg havde en ekstra elev med i værkstedet. Han vil gerne komme igen næste gang - hvis han må. Selvfølgelig må han det.
  • Københavns Lærerforening holdt generalforsamling med efterfølgende fest i Tivoli Hotel og CongressCenter. Mægtig fint, og ret hyggeligt. Sidste år sad jeg hos BUPL, der fyldte 50 år. I år kan lærerforeningen runde 150 år. På en eller anden måde var sidste års jubilæum vigtigere.
  • Weekenden var helt uden planer. Det trængte jeg til. 
  • Jeg glæder mig stadig til efterårsferien. Og ser frem til en temauge, jeg endnu ikke har oplevet. Tiden for det første år nærmer sig. Dermed også tiden, hvor jeg har været hele vejen gennem årshjulet.










Læse:

Jeg cykler rundt i temmelig mange bøger i øjeblikket. De vigtigste er bunket på billedet. 

Matematikbogen er sjov, og lærerig. Den med armene er Matrixlæsning (alle læser hver et kapitel og fremlægger for de andre). Foreløbig skal vi gennem de tre første kapitler. Jeg synes den var så spændende at jeg læste alle tre. Læreren og autoritet er med mig i tasken. Vi skal ikke læse den lige nu, men den er god at blive klog på, letlæst og nem at have med. Så jeg læser, når jeg kører i tog fra skolen til studie. Når jeg skal hjem igen, cykler jeg.

Endelig er der aftenlæsningen. Jeg synes ikke det bliver til meget, men Francesca er god læsning. Charlie er tilbage i barndommens by. Barndommens veninde trænger til hjælp og en gammel gåde om en forsvinden det ligger tredive år tilbage er spændende at udforske. 

Tilbage er også Johan. Journalist og hjertehoppende. Jeg tror de er et godt makkerpar og mon ikke de finder ud af alt det, der tidligere blev lagt låg på.


Strikke:

Emilie sendte et billede og spurgte efter en halsklud. Jeg fandt lilla garn med cashmere på lageret og hoppede på La´se klud. Jeg er virkelig ikke imponeret af opskriften, men den er nem og jeg strikker lidt ad gangen.

Hun har meldt tilbage at lilla er godt og hun gerne venter.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar