lørdag den 5. oktober 2024

Botanischer Garten München-Nymphenburg

 

Sidstedagen i München tog vi i Botanisk Have. Vejret var skønt - grænsende til alt for varmt - solen stod højt, og varmegraderne steg.

Botanisk Have i München dækker et område på lidt over 21 hektar. Fra haven er der adgang til Nymphenburg Slot. Vi nåede aldrig så langt. Allerførst i haven ligger nordfløjen til slottet, der i dag huser Naturhistorisk Museum, Botanisk- og Geologisk Museum, samt forskning på områderne.





Vi gik turen rundt i mange forskellige dele af haven. Den kultiverede, den stringente og den mere naturlige. Der var en hel skov, en  sø og en mængde træer, planter, blomster, buske og insekter. Vi gik forbi stenhaven, der med stenarter fra hele verden former et bjerg uden dække for solen. 

Flere steder mødte vi mennesker der havde slået sig ned, med skitseblokke og tegnegrej. En lille familie holdt udflugt og en baby lå og sov på et tæppe, men mor og en veninde klarede verdenssituationen. 







Der er plads til det hele i München Botaniske Have. Jeg har ikke før oplevet en have med så stor diversitet i måden at bygge det hele op på. Vi gik fra det unaturlige, klippede, formede og meget pæne, til det naturlige, det vilde og områderne hvor planterne fik lov at passe sig selv. 

I forsøget på at finde skygge, endte rejsen ved Væksthusene. Der var nok skygge, men langt fra køligere end ude...




Ingen kommentarer:

Send en kommentar