søndag den 26. maj 2024

Universitetsbiblioteket

 

Det var ikke meningen, men vi fik bevæget os hen mod Universitetet. Vi skulle kigge Livets Museum nærmere efter. Det viste sig ikke rigtigt at være noget for os, men har man børn med til Lund, virkede det som et ret fint sted. 



Lige over for det lille museum, stod en imponerende bygning. Vi gik nærmere, det viste sig at vinduerne var dækket til, der var spærret af foran og det så sådan lidt forladt ud. Det viste sig også at bygningen rummer Universitetsbiblioteket og der var adgang henne om hjørnet. 

Jeg ærgrer mig stadig lidt over at vi ikke gik mere på opdagelse på Universitetet i Dublin, så jeg tog Anders i hånden og trak hen mod den lille dør i sidebygningen. Det var tydeligt bagindgangen, og der stod et skilt om noget med et kort.

Anders var sikker på vi ikke kunne komme ind uden kort, jeg mente at så længe vi ikke skulle låne noget, havde vi ikke brug for et kort. Vi kunne sagtens komme ind. 



Fra indgangen gik det opad via en fin gammel vindeltrappe med nicher og buster af kloge mænd. Vi kom forbi læsesalen, som vi kunne kigge ind i via et vindue i døren. Den fik mig til at tænke på læsesalen på Designmuseet. 

Vi gik længere op, og op og op. Til vi endelig kom helt op. Helt oppe under loftet, hvor et udvalg af bøger er til rådighed for de studerende. Der var ikke så imponerende, som jeg forestiller mig der er i selve biblioteket, når det ikke er under ombygning. 





I sidegangene sad studerende, der var lavet et område til computere og til trods for den lave loftshøjde, var det alligevel en god oplevelse. 

Jeg fandt endda samlingen af bøgerne med fortegnelser over danske bøger. Der stod også fortegnelser over svenske, norske og islandske bøger. Men det var ikke lige så sjovt.  




Ingen kommentarer:

Send en kommentar