torsdag den 23. maj 2024

En mølle uden vinger

 

Det var en lille smule mærkeligt at være på tur til Frilandsmuseet som lærer, i stedet for pædagog. 



Jeg plejer at tage på tur i sommerferien, sammen med en hel masse andre. I dag var der ikke ret mange. Måske også fordi i dag var den overskyede, tæt på regn dag, efter mange med solskin. Vi oplevede ikke regn, kun en smule dryp.

Jeg plejer at gå med børnene rundt, vi mødes, vi er med og vi oplever sammen. Nu var eleverne inddelt i grupper, der hver især skulle undersøge og opleve og ikke havde brug for at have de voksne med. Jeg er ikke sikker på, at jeg er tilhænger af at være den der passer på taskerne. Det kan godt blive anderledes en anden gang. 



Da de første tikkede ind, mente jeg at de kunne passe på deres kameraters tasker og gik på oplevelse i nærområdet. Tæt på Fuglevad Mølle, der står som et vartegn over museet. Møllen, med de store smukke vinger, der altid har været den jeg kiggede efter.

I dag var vingerne væk. Foran lå den ene, knækket og med dybe revner i den bærende konstruktion. Den er ret imponerende sådan en vinge, når den kommer ned på jorden. 





Jeg tænker vingerne er taget af, fordi de skal repareres. Jeg kan ikke finde noget om det, men jeg forestiller mig at trækonstruktioner med mellemrum har brug for at blive vedligeholdt.

Selvom turen var anderledes end den plejer at være, var det også hyggeligt og fyldt med børn der havde fundet nyt, oplevet nyt, lært nyt, eller bare synes det hele var noget kedeligt. Helt som det skal være. 


 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar