mandag den 20. maj 2024

Kirkegården og Botanisk Have

 

Vi er hjemme igen. Havde jeg husket at opladerkablet til computeren har tre ben, og det derfor er en god ide at medbringe forlængerledningen med tre huller, i stedet for kun opladerkablet, havde jeg skrevet mere undervejs...Det har været skønne dage, helt nede i gear. Vi skulle ikke noget, vi havde ingen planer og vi nåede det vi nåede. Vi vidste vi skulle i Botanisk Have. Derudover havde vi ikke rigtig nogen planer. 

Søndag var ikke kun søndag med lukkede butikker. Men pinsesøndag, og derfor en god dag at gå i ud i det grønne. Det viste sig så at flere butikker har åbent om søndagen. Og al den proviantering vi sørgede for lørdag, da vi ankom ikke var helt så vigtig endda. 

Vi lagde langsomt ud. Havde masser af tid, stod op da vi vågnede - hvorfor vågner man klokken syv, når det er weekend? og brugte formiddagen på at have masser af tid. 
God morgenmad på altanen, strik i sofaen og ekstra kop the, inden vi pakkede os sammen og satte kursen mod Botaniska Trädgården. Vi gik gennem Östra Kyrkogården, som er en gammel en af slagsen med sten fra en svunden tid. Det lader til at Brunius har været et førende navn i byen, og vi mødte det igen i gadebilledet. 

Fra Kirkegården er der adgang til Botanisk Have, hvor vi gik den lange vej, udenom alt for mange mennesker, inden vi alligevel nåede midten, væksthuset og prydhaven. Vi mødte en samling sten og lærte at der findes en skånsk sandstensart, der er meget mørk, grænsende til sort. Måske er domkirken ikke kun ramt af en tidligere brand, måske er den bygget af sten, der ikke kun er lyse. Vi kan ikke rigtigt finde noget om det. 
Solen var varm, vi havde en beslutning om is, og gik ud i byen efter kølighed, Det var godt. Senere vendte vi tilbage, blev sultne, erkendte at caféen ikke bød på noget spændende, gik tilbage til byen, fandt lækker takeaway og gik endnu engang mod Botanisk have, for at finde en bænk at sidde at spise på. 

Der var gået mange skridt. Vi var trætte, søgte tilbage mod vores logi, gik lidt omkuld og gik senere en tur ud i den lyse aften. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar