tirsdag den 31. august 2021

Short & Cute Sokker

 

Jeg tog til Aarhus med en plan om at købe garn, og slå op til månedens strømper i Majas strømpesamstrik.Garnet købte jeg en af de første dage jeg var i byen. Jeg var ikke i tvivl om at det skulle være et af Syslerigets smukke farver, som jeg vidste jeg ville kunne finde i Garnkisten ved Volden i midtbyen. Jeg var lidt mere usikker på i hvilken retning farvetemaet ville kunne gå - det er altid små butikker ligger inde med store mængder håndfarvet garn.

Jeg kom fra butikken med det eneste fed i grønne toner inklusive glimmer. Det var først senere det gik op for mig, at farven var noget nær en nøjagtig kopi af min nyeste yndling inden for neglelak - glimmer und alles. 

Måske ikke så mærkelig farven sprang mig lige i øjnene.Opskriften fik jeg skrevet ud via Michael computer og printer, mens det med at slå op tog lidt længere tid. Jeg nåede at slå op inden jeg tog hjem, men ikke før onsdag aften i uge to, da jeg havde aftenen for mig selv, Nina og Michael var taget på ferie, Anders hjemme igen og Jonathan ude med vennerne. 

De har været færdige en uges tid, mens det med billeder trak ud. Derfor røg de i tasken, da jeg i lørdags rejste mod Næstved, og da vi var ude for at afprøve de nye discgolf-discs stoppede Emilie og jeg ved en legeplads til to forskellige photoshoots. Jeg kom hjem med strømmper i kameraet, Emilie med billeder af den nyeste kjole fra samlingen.Design: Short & Cute Sokker af Helle Slente Design.


Garn: Sysleriget Glimmer Sock. Farve: Unika 13 1/21.

Der er gået 76 gram til hele parret.


Pinde: Addi Premium Lace 2.25 mm. 80 cm rundpind - Magic Loop.


Størrelse: Opskriften angiver kun en størrelse - 64 masker. Jeg har brede lægge og slog 72 masker op, tog dem jævnt ind i løbet af benet og endte inden anklen ved de 64 masker. 

Jeg bruger en størrelse 39, og har strikket så strømperne passer.Bemærkninger: Som sagt slog jeg 72 masker op og strikkede de ekstra masker vrang på strategiske steder hele vejen rundt.

Jeg duer ikke til korte strømper. Jeg forstår dem nok ikke. Altså gentog jeg mønstret 4 gange ned ad benet og tog 2 masker ind for hver rapportgentagelse.

Jeg er heller ikke imponeret af glatstrik på bagbenet. Her forstår jeg til gengæld godt følelsen af "at holde fri" over de bagerste masker, jeg har bare ikke behov for at holde fri, jeg vil gerne have mønster på bagbenet med. Men klart indrømmet, det går hurtigere at strikke mønster over foden, hvor glatstrik er velkommen underneden.

Jeg valgte at gentage de flaske snoninger hele vejen rundt - for at undgå den glatstrikkede bagside. 

I sidste udgave af Made by Dahls podcast viste Janne indtagninger der vendte den anden vej. Jeg tror jeg så afsnittet en aften i Aarhus, og besluttede på stedet at det måtte jeg prøve. Jeg lavede de bagvendte indtagninger både ved kilen og tåen. jeg er ikke helt sikker på resultatet. Måske er jeg i virkeligheden ret konservativ når det kommer til strømper.

Jeg fulgte mere eller mindre opskriften. Hvis jeg gjorde noget anderledes har det på ingen måde været fundamentalt. I stedet for to masker mellem indtagningerne ved tåen, havde jeg kun en. Med et forskelligt antal masker på over- og underfod ville jeg gerne ende med en følelse af symmetri, og valgte derfor noget andet end der stod i opskriften, fordi jeg synes det blev pænest.

(Ikke at jeg læste opskriften - det gik først op for mig, da strømperne var færdige)

Det har hidtil været for varmt til rigtig at tage dem i brug, men umiddelbart føles de fine.


Vil du se flere billeder af strømperne, kan de ses på Ravelry.


6 kommentarer:

 1. Ej du havde jo været ret tæt på syslerigets egen butik, et skift fra 16 til 18 i Lystrup, og så af ved stoppet efter veri center, så ligger hun lige der ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Gitte, det må jeg huske næste gang jeg kommer til byen. Det sker helt sikkert igen :)

   Slet
 2. Jeg er helt enig - korte strømper er mærkelige!
  De her er meget flotte, og det ser godt ud med mønster bagpå.
  Århus er bare den skønneste garnbutikby. Det er helt vildt, så mange der er!

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, jeg troede måske jeg skulle mere rundt i garnbutikland. Men det blev ikke denne gang :)

   Slet
 3. Jeg er heller ikke til de korte strømper eller til glatstrik på del af skaftet, så er helt på din side her med hensyn til at køre snoningerne videre rundt.
  Det er blevet en rigtig flot strømpe du der har fået strikket dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Trine, hvor er det rart at vide at jeg ikke er den eneste :)

   Slet