torsdag den 4. februar 2021

Paraphernalia

 

Det er snart fjorten dage siden jeg blev færdige med årets første par strømper. De gik til Anders, og selvom han har længtes noget efter at tage dem i brug, har de ligget og ventet. 



Herhjemme kan ting nemlig ikke tages i brug, før der er taget billeder og med arbejdstider, der ikke har været særlig samarbejdsvillige, for lidt lys eller forglemmelse, tog det altså fjorten dage.

Han har haft dem på siden. 

Garnet købte vi i Berlin for godt et år siden, Anders valgte selv farven ud. Mønstret fandt jeg på Ravelry, målet var noget med snoninger, og opskriften her fandt nåde for mit blik. 

Jeg nåede ret langt med den første strømpe, før det gik op for Anders at jeg strikkede til ham. Den der kurv fuld af strik, er jo altid fuld af strik, så det havde han ærlig talt ikke overvejet at kigge nærmere på.

Det var faktisk kun fordi jeg blev i tvivl om længden af foden, selvom jeg havde fundet en anden strømpe at måle efter. Jeg kan bedst lide at måle på en fod, inden jeg starter tåen.

Siden var han langt mere opmærksom på indholdet af den der kurv...









Design: Paraphernalia af Taina Anttila.


Garn: Strømpegarn fra Kiboo Knits, købt i den lille superhyggelige garnspækkede Herr U am Amalienpark i Pankow, Berlin.

Indehaveren farver også selv garn, og han fortalte, at han er eneforhandler af Kiboo Knits i fysiske butikker. Farveren bag, har en etsyshop, hvor hun også sælger sine garner. 

Garnet løber 400 meter pr 100 gram, og er derfor en lille smule tykkere end strømpegarn plejer at være. Det giver nogle ret lækre lidt fastere strømper.

Jeg endte med at bruge 96 gram, og krydser stadig fingre for, at der lige præcis er nok tilbage til en enkelt stribe på det hæklede tæppe. 



Pinde: 2,5 Addi CraSyTrio


Størrelse: Mønstret har kun en størrelse, jeg var ikke sikker på (og ændrede også lidt i mønsteropsætningen) om det ville være masker nok, og slog derfor 72 masker op.

Derfra gik jeg efter at de færdige strømper ville passe Anders' størrelse 47 fod.



Bemærkninger: Som sagt slog jeg 72 masker op, og fik dermed en stribe rib mere ned ad benet og foden. Mønstret angiver en snoning ned ad ydersiden af forben og fod. Jeg synes det var lidt for kedeligt, og tilsatte en snoning på modsatte side - dvs indersiden af bagbenet. (også derfor flere masker).

Mønstret angiver hvornår benet slutter i en formel hvor benet bliver længere i takt med at foden bliver kortere. Jeg tænker det hænger sammen med mængden af garn, og forventede derfor ikke at have garn nok, hvis jeg lavede dem længere end de korteste ifølge opskriften. 

Samtidig er det et ualmindeligt langt ben. Det passede mig fint at stoppe da jeg gjorde. Selvom Anders helst vil have sine strømper så lange som muligt, synes jeg faktisk de blev rimelig lange. Heldigt nok jeg stoppede som jeg gjorde, mængden af garn jeg endte med at bruge, taget i betragtning. 

Jeg strikkede hælflappen som opskriften angav - cirka - og tilføjede en svungen svang - fordi jeg stadig arbejder på at beskrive hvordan.


Jeg spejlvendte selvfølgelig strømpe nummer to.


Anders er som tidligere nævnt tilfreds med dem, og har dem vistnok på i skrivende stund.


Vil du se flere billeder, kan de ses på Ravelry.







2 kommentarer:

  1. Den der svungne svang, altså. Det ser virkelig godt ud! Jeg er ellers vanedyr og strikker (næsten) altid hæl på den samme, velprøvede måde. Men det der gad jeg godt prøve!
    Iøvrigt fede strømper. Flot at du holder fast i at de skal fotodokumenteres. De skal jo lige føles "rigtig" færdige.

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, det er efterhånden så indgroet, at ingen overhovedet overvejer at tage noget i brug før billeder :)

      Slet