torsdag den 25. februar 2021

Kontinent Socks

 

Jeg sidder i et sommerhus, Jeg har ingen vægt, eller noter - indlægget opdateres med de sidste data, når jeg kommer hjem. Det samme gælder for projektsiden på Ravelry...

Update: Jeg har opdateret.Maja strikker strømper designet af danske designere. Maja har inviteret alle andre til at være med. I februar lød mønstret på Kontinent Socks af Katrine Wohllebe, et mønster jeg har kigget langt efter et par gange, men alligevel ikke rigtigt kunne se mig ud af.

Jeg er nemlig ikke helt som alle andre, når det kommer til strømper. Glatstrik på ben og hen over foden duer ikke for mig. Det er ellers pænt. Sådan et par helt plain vanillasocks er rigtig fine. Det duer bare ikke for mig. Så jeg lader alle de andre om det, og kan sagtens se skønheden i de smukke håndfarvede selvstribende garner. De duer bare heller ikke for mig.

Da Maja sagde Kontinent Socks, blev det en udfordring. Hvordan får jeg det supersmukke snoningsmønster til at hænge sammen med mine - noget underlige - præferencer?

Jeg synes faktisk det er lykkedes rigtig godt.

De blev færdige i aftes, Anders tog billeder i formiddags og jeg har nydt dem hele dagen. Design: Kontinent Socks af Katrine Wohllebe.


Garn: Mit første forsøg ud i håndfarve. Personligt er jeg ret vild med farven. 

Der gik 72 gram til hele parret.


Pinde: 2,5 mm Addi CraSyTrio - mine foretrukne strømpestrikkepinde.


Størrelse: jeg slog 72 masker op, og strikkede til min fod størrelse 39.Bemærkninger: Jeg tror jeg strikkede ribben efter opskriften. Derfra brugte jeg diagrammet, og kiggede ikke på opskriften igen. Det er i virkeligheden ofte sådan jeg strikker strømper.

Jeg transformerede det glatstrikkede panel til endnu en snoning, en tak mindre end den oprindelige. Mellem de to snoninger strikkede jeg 3 vrangmasker. Jeg startede den lille snoning samtidig med anden mønsterrapport, for at give lidt mere plads i ribben øverst på benet, hvor mit ben er bredere end normalen.

Jeg strikkede en hælflap og kile. Jeg tog 6 masker ind inden hælflappen og fortsatte de drejede retrækker. På vrangsiden tog jeg de drejede masker (vrangmaskerne) løs af, og fik dermed en oplevelse af en slip stitch hæl. Det hedder sikkert noget på dansk. 
Jeg strikkede kile til jeg havde 30 masker under foden, og fortsatte på sålen med svangform (hermed er det tredje og sidste par strømper jeg ville have inden en forklaring på min måde at strikke svang færdige - det indlæg kommer til at vente, til jeg kommer hjem)

På oversiden fortsatte jeg begge snoningsmønstre - det oprindelige og mine tilføjede - nu halve. Da jeg nåede tåen, tog jeg 8 masker ind, og havde dermed 3o masker på både over- og underside af foden, inden en helt almindelig glat tå, som jeg plejer at strikker dem.

Jeg har nok lavet ret meget om. Men dels sidder strømpestrik på rygraden, dels anser jeg strikkeopskrifter som vejledende, og gør sjældent helt som der står!


Vil du se flere billeder, kan de ses på Ravelry.


4 kommentarer:

 1. De er så flotte, kunne du ikke udgive et mønster med alle dine fif. Strikker du altid strømper på pind 2 1/2? Jeg er ikke kommet længere end til helt almindelige strømper. Fortsat god ferie, sikke et dejligt sted I har fundet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, jeg gør i princippet ikke andet end hvad der står i alle gode gamle gennemprøvede opskrifter, tilsat erfaring. Som udgangspunkt strikker jeg altid på pind 2,5 (sokker af dobbelt garn på pind 4), men det er kun fordi jeg ikke har andet. Næste gang jeg skal have nye strømpepinde skal det være 2,25, bare for at prøve det:)

   Slet
 2. Du er blevet den vildeste haj til strømper! Jeg synes der var noget med for et par år siden at det mest var med dobbelt garn i perlerib?
  De er SÅ fede! Glæder mig til at høre om din svang/fod/hæl

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, jeps. Det er vist rigtigt husket.
   Sjovt nok strikkede jeg mine første strømper med helt almindelige strømpepinde str 2,5 da jeg var 16, og synes det var fantastisk. Det glemte jeg så lidt undervejs. Nu er jeg åbenbart kommet i tanke om det igen :)

   Slet