mandag den 31. august 2020

Nu med langt flere ord


Det er mandag, jeg glemte et hurtigt stik hovederne sammen, jeg sådan set selv havde fundet på, men vi klarede det med virtuelle beskeder.

Og dermed købte jeg kartofler på vej hjem. Vi skal nemlig lave kartoffeltryk i håndværk og design i morgen. Nu har de stakkels børn tegnet alt for mange bogstaver - i hvert fald hvis de bliver spurgt. Det er tid tl at bruge de der tegnede bogstaver til noget fornuftigt.

Mandag er tid til Oscar. Sidste uge blev sprunget over, og somme tider er det vildt hvad fjorten dage kan føre med sig. Farmor! Sagde han - flere gange og ved godt hvem farmor er. Så bliver jeg lidt blød om hjertet.

Både Anders og Emilie er lidt svære. Anan, sagde han et par gange, men måske vil han hellere kalde ham barbar. Far er også med B - bar. Jeg ved ikke hvorfor farmor rammes så rent.

Han nægter at sige både faster og Emilie. Jeg tænker det der med to forskellige betegnelser kan være sværte at skelne mellem. Miemie, sagde han alligevel på et tidspunkt. Desværre hørte Emilie det ikke.

Emilie havde lavet lasagne og købt majs. Majch sagde han. og og tydeligt glad. Og dermed kom også en S-lyd til. Tidligere hed majs slet og ret maj! Da han havde gnavet nok i den halve majskolbe, kastede han sig over lasagnen. Det kunne han lide. Spiste både med gaffel og hænder, skovlede ind og tømte tallerkenen langt hurtigere end jeg havde forestillet mig, det kunne ske.

han siger også stadig mange ting, der kan en vis grad af usikkerhed i forhold til betydning.

Wraaaaaa, sagde han og pegede. Jeps, det må bestemt være sådan den der drage Anders lige har samlet af LEGOklodser, og som stod, så barnet kunne se men ikke røre. Wraaaa, sagde han igen og igen. Indtil brandbiler igen var på banen.

Midt i al legen kunne han pludselig høre en spændende lyd udefra. Med hjælp fra Emilie kiggede de ud over altankanten og kunne se knallerten der udspyede lyde, da den kørte og lyden forsvandt.

Til sidst blev det tid til at tage hjem. Det er slut med at blive båret og han gik hele vejen ned ad alle trapperne fra tredie sal. Hej, hej farmor, vinkede han fra hver eneste etage. Hej, hej Oscar, vinkede jeg tilbage.


Og ja, han er blevet klippet. Han var på weekend hos  mormor, og kom hjem med langt mindre hår, end  da han tog af sted. Forældrene er ikke begejstrede. Jeg håber de får sagt fra og tænker at så går der længere tid, inden en klipning igen er nødvendig.


Vi ses igen på lørdag, hvor vi har planlagt at tage på tur.

8 kommentarer:

 1. Jeg gi'r dig ret i, at mormor ikke må tage sagen i egen hånd og få drengen klippet uden forældrenes accept, men han ser meget ældre ud med det pæne hår, så jeg synes, det er rigtigt pæn til ham :)
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette L, jeg synes ikke han behøver se ældre ud, end han er. Det kommer tidsnok :)

   Slet
 2. Åh ethvert farmor hjerte smelter, når de kære små begynder at tale. Det er så dejligt med jeres mandagsmøde, ville ønske mine børnebørn boede lige om hjørnet. Men av av med klipning af håret, det gjorde min søns svigermor med deres ældste søn, det gør hun aldrig mere.

  SvarSlet
 3. Jeg er fuldstændig målløs over Oscars mormor - tænk, at klippe drengen uden at spørge. Jeg øver med Laurits, så han siger farmor, men han er jo kun et år og tre måneder, så det er nok lidt for tidligt ;) men han siger mange andre ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, det kommer lige pludselig... og smelter alting. Jeps målløs er en god betegnelse. Desværre kunne det sikkert godt ske igen :P

   Slet
 4. Åh, det er så hyggeligt når de begynder at snakke! ALT hvad de tænker kommer ud gennem munden.
  Ærgeligt med håret. Man kan jo ikke rigtig klistre det på igen.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, ja mange, mange ord. Og håret vokser heldigvis ud igen :)

   Slet