søndag den 30. august 2020

Destination Unknown Socks


Når tiden er hektisk strikker jeg mere. Sådan er det bare. Jeg har brug for tid alene. Tid alene finder jeg i et hjørne af sofaen med strikkepinde i hånden. Når det har været rigtig hektisk og dagen pludselig er blevet til en tolvtimersvagt, kan det godt være at strikningen ender med at jeg sidder med pindene i hænderne og mere eller mindre er faldet i søvn.

Når jeg strikker meget, ender jeg med en hel del færdige projekter.





Når tiden er hektisk får jeg ikke blogget. Når jeg ikke blogger, ender jeg med bunkevis af billeder af færdige projekter, der venter i spænding på at blive vist frem.

Jeg har ikke helt styr på hvor mange billeder af projekter der ligger og venter, men det er en del...

Som strømperne her, for eksempel. De blev færdige for godt en måned siden.

I samme sekund billederne var taget, blev strømperne taget i brug. 











Design: Destination Unknown Socks af verybusymonkey.


Garn: Its for socks fra It's yarn i farven Rødbedesuppe. Emilie købte det selv, og turde godt springe ud i et ukendt mønster, efter at have kigget designerens andre opskrifter igennem.

Der gik 69 gram til et par strømper.


Pinde: 2½ mm addi CraSyTrio.


Størrelse: Emilie har en bred fod og knap så smalle ankler. Hun bruger en størrelse 40, så jeg slog op til den største størrelse - 72 masker.





Bemærkninger: Jeg fulgte opskriften frem til clue 3. Her blev anvisningerne så kryptiske at jeg måtte læse igennem flere gange og endte med at konsultere andre, der strikkede samme strømper før jeg forstod krypteringen.

Clue 2 - benet - består af en mønsterbort, der ikke er helt så lang, som jeg godt kunne have ønsket benet. Clue 3 er en anden bort, der passer til Clue 2, og som Clue 2 igen passer til efter Clue 3. Se nu har jeg allerede gjort det fuldstændig umuligt at forstå.

Det korte af det lange er, at man skal ende med sidste pind i enten Clue 2 eller 3, før den sidste mønsterdel - som kommer i Clue 4 - for at maskerne passer sammen.

Det betød en hel del mål og beregning af hvor langt jeg kunne strikke de ene clue, for at ende strømpen et sted, der i sidste ende ville give en strømpe, der havde plads til både mønster og tå.

Det lykkedes, men ikke ude sværdslag og en del mere hjernevirksomhed, end jeg lige var klar til.





Når der er mange masker om benet er det min oplevelse at foden bliver for løs. Derfor tog jeg ekstra ind over svangen, så der var færre masker underneden af foden inden den sidste mønsterdel på oversiden af foden. I løbet af det mønster, tog jeg ind på oversiden af foden, så jeg endte med det samme antal masker - 30 - på begge sider af foden før jeg lukkede af til tåen.

Den manøvre gør jeg stort set på alle strømper jeg strikker.


I øvrigt har Emilie som sagt selv investeret og er nået til et punkt, hvor hun gemmer billeder af pæne strømper til senere strik, når hun falder over dem. Aftalen er, at hun selv betaler garnet, at hun køber en pin og jeg får pin og det resterende garn som løn for strømpestrik.

En pris hun i øvrigt selv har fundet på. Jeg siger ikke nej, og forudsiger en pæn samling pins ud i fremtiden.


Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan de ses lige her på Ravelry.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar