søndag den 9. august 2020

To år


Faktisk er der næsten fjorten dage til Oscar har fødselsdag, men dagen blev fejret i går.





Det er der mange grunde til, en af dem er en barnedåb i Aarhus på selve dagen. En dåb jeg bliver mere og mere i tvivl om hvorvidt vi skal deltage i. Billetterne er købt, jeg har næsten styr på dåbskjolen (som bor hos mig) men har også meldt ud, at ændrer tingenes tilstand sig ikke i løbet at de kommende uger, bliver vi hjemme.

Jeg kan mærke, at jeg ikke kan stå inde for at trække potentiel smitte med hjem til en arbejdsplads med over tres ansatte og femhundrede børn. Hvis altså det værste skulle ske.

Der kan heldigvis ske meget i løbet af to uger.

Og vi krydser alle de fingre vi kan.







Altså holdt vi fødselsdag for barnet i går. Adspurgt om hvor gammel han bliver, holdt han to fingre i vejret og sagde: Det der! Han har da styr på kendeordene.

I øvrigt morede han sig, plaskede i vand sammen med Anders i det lille bassin. Det var ret sjovt at Anders kølede fødderne i hans bassin og han var helt klar til at dele.







Han pakkede adskillige brandbilsrelaterede gaver ud, blev glad for dem alle, og synes også at de gaver der ikke lige stod brandbil på var værd at have med at gøre... både bestik, en larmende politibil og duplogravkoen, som Daniel kunne fortælle han selv har peget på.

De medbragte snegle blev spist, kaffen drukket, snakken aldrig færdig, solen blev på den rigtige side af plænen og jeg nåede et stykke længere på den løbbundne kurv.





Til sidst var vi trætte. Barnet gravede i sandklassen med den lille duplograb og vi pakkede sammen  og gik hjem. Jeg nåede vist at falde i søvn på bænken på altanen, i skygge og med en kølig brise fra tredje sals højde.

Det var skønt.

Dagen var skøn.





4 kommentarer:

  1. Tillykke til og med Oscar, sådanne dage varmer bare langt ind i bedstemorhjertet. Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for jeres Århus tur, hvis Århus var et land, ville farven være orange og UM ville fraråde rejse dertil. Vi må håbe og ønske at der bliver styr på smitten. Rigtig god arbejdsuge til dig.!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Marianne, det er netop det, og yndlingsfamilien er heldigvis helt på samme linje. Det varmer i øvrigt også at se hvordan familiens yngste interagerer med familien ældste - hans oldemor, som er fantastisk at lege med :)

      Slet
  2. Tillykke med ham!
    Det med Århus kan jeg virkelig godt forstå. Det er underligt som Corona har ændret den måde man tænker om næsten alt!
    Det er surt selv at blive syg, men det er virkelig næsten værre hvis man slæber smitte hjem til alle mulige andre. Jeg synes den virus er virkelig underlig og skrækkelig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Christunte
      Ja! skrækkelig er en god betegnelse. Og det med at slæbe hjem, handler også om, at til trods for afstand, er der alligevel lidt storfamilie over en arbejdsplads som min, og afstandene bliver hurtigt mindre end tilrådeligt :)

      Slet