torsdag den 31. juli 2014

Waipi'o


Jeg har et utal af uskrevne blogindlæg liggende. Med solen og varmen orker jeg ganske simpelt ikke at sætte mig foran computeren, når jeg kommer hjem - specielt fordi computeren, der ikke er af den art der kan flyttes, når jeg kommer hjem, står midt i solen.


Waipi'o transformeret til en lang cardigan


Det gør den ikke i dag. Ganske sikkert fordi jeg er tidligere hjemme end jeg plejer. Så inden solen flytter sig længere mod øst, vil jeg gribe lejligheden og om ikke andet forfatte et enkelt af de mange uskrevne indlæg.

Det er ikke meget jeg har strikket i ferien, alligevel er det lykkedes mig at førdiggøre ikke mindre end tre store projekter. De to af dem er der endda taget billeder af, det tredie mangler stadig dokumentationen. Hvis nogen skulle være i tvivl, var det vildt varmt at tage billeder - det tredie færdige projekt er til Anders, og han er ikke helt så nem at lokke i uld på en varm sommerdag, som mig. Jeg har lovet ham, den ikke er hans, før der er taget billeder - og håber lidt det hjælper på lysten til at hjælpe mig, mit kamera og mit behov for billeder.

Jeg har altid flere projekter i gang, og jeg er håbløs troløs. Det er den eneste grund til at tre færdige projekter pludselig ligger klar. Det første har ventet længe. Meget længe. Engang sidste år fik jeg en bunke af Wilfert's Tweed af Henriette. Jeg ville nok selv have valgt en anden farve, men det at farven var så markant forskellig fra det jeg selv ville vælge gav anstød til nok provokation til, at jeg i hvert fald nok skulle strikke noget af det.

Så det gjorde jeg. Jeg ville have noget langt. Jeg ville også have åben foran og jeg troede jeg havde en  fantastisk ide. Efter at strikket stort set alt garnet op til den fantastiske ide, viste den sig at være knap så fantastisk og jeg trævlede det hele op, mens jagten gik ind på noget andet.

Jeg endte med Waipi'o, som jeg havde kigget på nogle gange. Jeg kan godt lide den øverste del, og når jeg alligevel har lavet om på resten, var det ikke nødvendigt med mere end det øverste.


Waipi'o transformeret til en lang cardigan


Jeg havde en plan om at bruge alt garnet og derfor strikkede jeg ærmerne før jeg strikkede nedad. Det lykkedes mig faktisk at bruge alt garnet, og det selvom jeg måtte pille mere op end jeg strikkede - så var ærmerne for smalle. Så havde jeg ikke taget nok ud over hoften osv, osv, osv...

Jeg vidste fra start at jeg ville kombinere med den brune cigar fra Garnudsalg. Begge de to garner har nistre af den anden farve, og jeg synes det gav mening af bruge dem sammen. Jeg vidste også at jeg ville have blonder langs kanterne, jeg vidste bare ikke det skulle blive så svært at finde en jeg synes passede.

Jeg prøvede alt. Hele min samling af strikke- og hæklebøger herhjemme, Ravelry og nettet og lidt mere. Jeg strikkede og hæklede prøver på både den ene og den anden led, inden jeg gav op og fandt på noget selv. Det blev jeg til gengæld glad for.

fakta3
Design: Waipi'o af Kirsten Tendyke.


Garn: Wilfert's Tweed i farven 64 - jeg ville kalde den Gylden. Og Blackhill Højlandsuld i farven Cigar.

Jeg endte med at bruge 650 gram Wilfert's Tweed og 79 gram Højlandsuld.


Pinde: Selve trøjen er strikket på pind 5, blonden er hæklet med en nål nummer 3.


Størrelse: Medium/Large. Jeg lagde ud med en medium og gjorde efterfølgende som jeg fandt bedst.


Waipi'o transformeret til en lang cardigan


Bemærkninger: Waipi'o er efter opskriften en temmelig tæt sag. Jeg ville have mere plads og flugte derfor ikke helt anvisningerne. Jeg strikkede fuldstændig efter opskriften hen over raglan og ned til taljen. Herfra lavede jeg om.

Med regelmæssige mellemrum tog jeg ud af flere omgange, så 2-2 ribben endte med at være en 4-4 rib langs nederste kant. Det gav en omkreds på cirka 227 centimeter og temmelig meget blonde.

Forkanterne strikkede jeg noget bredere end opskriften. Jeg valgte kun at have knapper til empiresnitlinien og genbrugte knapperne fra swingcoaten, som jeg har boet i, og som er slidt op.

Ligesom jeg ville have bredde forneden, ville jeg også have bredde i ærmerne og undlod helt indtagninger. Den påsyede blonde forhindrer at ribben trækker sig sammen forneden og giver et fint lille sving nederst på ærmerne.


Waipi'o transformeret til en lang cardigan


Jeg synes halsen er meget bred, og havde følelsen af at den meget hurtigt ville falde ned om skuldrene på mig. Den øgede vægt den ekstra klængde giver, er helt klart med til at give den følelse. Derfor satte jeg også en stump blonde hen over det yderste af skuldrene- Selv synes jeg det virker rigtig godt.

Blonden opfandt jeg selv. Til lejligheden og hæklet på langs... det er mange masker til den nederste omkreds. Det viste sig også at være et godt lille håndarbejde at have med til Malmø, i toget og rundt om i ferien.

Min eneste anke er, at det virker som om den er vokset en lille smule i vask. Den er blevet lidt bredere over ryggen, hvor den før sad rigtig pænt. Jeg kan jo håbe den hen ad vejen vokser den anden vej. Men uanset-  tror jeg den bliver rigtig god, når kulden vender tilbage - lige nu er den bare varm!


Har du lyst til at se flere billeder af trøjen, kan de ses lige her på Ravelry.

10 kommentarer:

 1. Den er superlækker, og farven er rigtig god til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Lydert, jeg tror godt, jeg kan gå hen og blive glad for farven :)

   Slet
 2. Den er rigtig fin. Blonden er meget fin til, utrolig tålmodighed den har krævet

  SvarSlet
  Svar
  1. Britt, det tog et stykke tid... men det var faktisk ret hyggeligt :)

   Slet
 3. Den klæder dig rigtig godt og du er godt nok dygtig til ikke blot at få ideer, men også få dem ført ud i livet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, du skulle bare vide hvor mange ideer jeg får :)

   Slet
 4. Den er da blevet sej som jakke/frakke, de lange linier klæder både den og dig og så passer den perfekt over en kjole :-) Farven er forbavsende god til dig og det er flot med blondekanterne, der lige giver det ekstra "swung" :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Strikkeheksen, jeg kan godt mærke jeg lige skal vende mig til farven, men jeg skal nok blive glad for den :)

   Slet
 5. Wauw hvor ser den bare lækker ud - en rigtig hyggetrøje der kan bruges til mange ting. :-)

  SvarSlet