lørdag den 12. juli 2014

Omslag i vejret


Emilie har fødselsdag i morgen. Seksten somre er gået siden dengang hun var helt ny, og det skal selvfølgelig fejres. Hun ville gerne ud, ville gerne opleve men også have hygge og familie.


Passionsfrugtblomst


Valget faldt på Frilandsmuseet, som er et hendes absolut yndlingssteder. Vi har bestilt pickickurve fra Restauranten på stedet, og der er talt på knapper i forhold til vejret. I lang tid så det ud til sol, det gør det ikke mere. Nu venter vi regn.

Meget regn. Så meget regn og omskift at mit knæ, der ellers ikke har gjort væsen af sig siden jeg for fem år siden blev uderlagt operation af slid og en flækket minisk. Nu er det nærmest stift. En meget mærkelig følelse, jeg aldrig har oplevet før. Forhåbentlig går det over, når vejret for alvor skifter.

Det måtte ellers gerne have ventet en dag eller to - bare længe nok til at turen i morgen kunne ske i solskin. Nu håber vi så i stedet at vi kan kapre pladserne under overdækning. Der er borde og bænke under tag, men ikke mange. På den anden side kan regnvejr måske afskrække andre fra en tur til Frilandsmuseet.

Vi tager af sted i god tid og håber på at kunne reservere pladserne, inden resten af familien er sat stævne.


Passionsfrugtblomst

Passionsfrugtblomst

Passionsfrugtblomst


Og mens vi venter på regnen, nyder vi synet af den vildeste blomst jeg længe har set. Min mor kom med den, dengang blomstrede den også. Nu er der igen knopper i massevis på vej og de første to havde foldet sig ud i morges.

Det er en passionsfrugtblomst, og jeg er sikker på at den nok skal forskønne tilværelsen længe endnu, mens den hægter sig fast med sine krøllede fangarme i alt, den kan få fat i. Tomaten for eksempel. De to havde udviklet et temmelig fast forhold, mens vi var i Malmø.

14 kommentarer:

 1. Frilandsmuseet er et dejligt sted. Rigtig god tur og rigtig god fødselsdag til Emilie

  SvarSlet
 2. Jeg krydser fingre for sol og behageligt udflugts vejr :) Tillykke med hende !!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Miri, jeg er sikker på at det var dine krydsede fingre, der sørgede for tørvejr mens vi var ude :)

   Slet
 3. Øv, det vejrskift ku' godt ha' ventet en dags tid med at komme. Det har regnet hele natten og hele formiddagen i Rødovre, så jeg går også ud fra, at Frilandsmuseet har fået lige så meget vand. Spændt på at høre, hvordan I løste det, picnic skal der jo være, når den unge dame gerne vil.
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette helt magisk slap vi for regn :) Jeg havde ellers troet det modsatte med al den regn, vi fik i løbet af morgenen og formiddagen :)

   Slet
  2. I må ha' efterladt regnen i Rødovre, jeg synes, det blev ved... Eller så var det bare fordi der var så fugtigt, at tøjet ikke en gang kunne tørre indendørs. Jeg skal ha' noget i en kuffert i aften, så det må godt stoppe og blive til tørvejr nu. Og dagens ferieplan er lagt indendørs i Den Blå Planet (den har vi ikke set endnu indefra, så det er vist ved at være tid. Der skulle ikke være så mange efter kl. 17 og de har åbent til 21 om mandagen).
   Mette

   Slet
  3. Mette, jeg håber I havde en god tur i akvariet. Og at tøjet når at tørre, trods den høje fugtighed, der vist bliver hængende lidt endnu :)

   Slet
 4. Stort tillykke med datteren. ♫♪♫

  Min yngste søn har også fødselsdag i dag (37 år)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og tillykke til din yngste søn :)

   Slet
 5. Tak for en dejlig, veltilrettelagt, og tør dag ;-) Annelise

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Annelise, og tak fordi du gad trække vognen ;)

   Slet