tirsdag den 1. juli 2014

TTL Mystery Shawl 2014


Med tyndt garn tager det ikke lang tid før et udspændt sjal er tørt. Derfor kunne jeg også allerede i går tage billeder og bagefter tage sjalet i brug.


TTL Mystery Shawl 2014


Flere gange har jeg sukket lidt over de untratynde og fine sjaler andre strikkere frembringer, mens mine altid er noget tykkere. Da Kirsten Kapur dukkede op med Mysterysjalet i år, fik jeg først tanken at jeg ikke skulle købe garn, og efter et kig på lageret tanken om at sjalet skulle være et af de tynde.

Det blev det. Jeg strikkede med en tråd Rasmillas Yndlingsgarn mod opskriftens pind fire. Det blev så fint, så fint. Meget finere end jeg først forestillede. Blandingen af uld, bomuld og finhed gør det perfekt lige nu, hvor solen skinner, vejeret egentlig er for varmt til halstørklæder, men ind imellem bringer koldere grader og varme fra halsklude er godt.

Jeg tror faktisk jeg kommer til at bruge det rigtig meget.


TTL Mystery Shawl 2014

fakta3
Design: TTL Mystery Shawl 2014 af Kirsten Kapur.


Garn: Rasmillas Yndlingsgarn i farven blågrøn. Jeg strikkede med en enkelt tråd, og som altid var det dejligt at strikke af.

Det færdige sjal vejer 64 gram.


Pinde: 4 mm.


Størrelse: Det færdige sjal har et vingefang på 176 centimeter og en højde på 70 centimeter.


TTL Mystery Shawl 2014


Bemærkninger: Jeg lavede kanten 3 masker bred, fordi jeg aldrig rigtig bliver gode venner med to kun to masker - jeg synes bare ikke det er pænt.

Ellers fulgte jeg opskriften. Helt og uden ændringer.

Clue #2,#3 og #4 er en smule udfordrende. Jeg måtte i hvert fald holde tungen temmelig lige i munden .. og måtte endda strikke baglæns en enkelt gang eller to.


TTL Mystery Shawl 2014


Jeg synes det færdige resultat er blevet rigtig flot, men jeg er ikke udpræget begejstret for sjaler med så få udtagninger (hver fjerde pind) i midten. Det gør godt nok sjalet bredere og kortere, men det giver også en vinkel i nakken, der betyder at sjalet helst vil være spidst, der hvor det bør være lige.

Det var ikke noget problem at blocke sjalet i facon. Jeg gætter at det tynde garn gør det lettere at bearbejde og forme. Jeg er alligevel spændt på om sjalet hoolder faconen i brug.

Personligt vil jeg hellere tage oftere ud i sideren og på hver anden pind i midten, for at få den samme facon - det vil selvfølgelig påvirke hele mønstret.

Skulle jeg nogensinde strikke sjalet igen, ville jeg nok overveje om det er nødvendigt med det kortere stangmål og i stedet tage ud på hver anden pind både i midten og i siderne. I forhold til mønstret vil det betyde at begge sider af trekanterne bliver ens... det skulle være til at regne ud.


Har du lyst til at se flere billeder af sjalet, kan de ses lige her på Ravelry.

4 kommentarer:

 1. Hold da op, hvor er det flot :-)
  Johanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Johanne. Jeg er rigtig glad for resultatet :)

   Slet
 2. Det er blevet let og lækkert - et dejligt sommersjal :-) Jeg synes også det giver en bedre form med udtagninger i midten på hver 2. pind, men det ser nu ud til at være blevet godt alligevel - smukt mønster :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Strikkeheksen, det er godt, men jeg vil alligevel prøve at overveje om muligheden for at tage oftere ud næste gang jeg støder på et sjal med så få udtagninger i midten :)

   Slet