lørdag den 27. oktober 2012

Pizza


Jeg laver sjældent pizza hjemme. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst havde fat i den hjemlige pizzadej. Måske er det derfor opskriften hele tiden bliver væk.


Pizza med skinke


Da ungerne startede med at lave mad, blev pizza meget hurtigt en stor del af Daniels repertoire, og med det forsvandt min interesse.

Til gengæld gider jeg godt i Caféen. Så da drengene ønskede pizza til mandagens fællesspisning, var der ikke langt til gær og durum.

Opskriften er et sammensurium af hemmeligheder sammenbragt fra flere forskellige sider. Selve dejen er en opskrift Allan engang for år tilbage fik listet ud af en pizzabager, mens tomatsovsen er en anden hemmelig opskrift Anders for endnu flere år siden, fik fra en anden pizzamand.

Resten er min mening om pizzaer garneret med teenagesmagsløg. Altså noget af et sammenrend.

Opskriften er ment til en større forsamling, men jeg er sikker på, I selv kan finde ud af at dividere, hvis ikke I skal mætte et selskab på mindst otte.


Pizzadej til 4 bradepander.

1 liter lunken vand
1 pakke gær
1 pose durum - 1 kg
1 spsk salt
3 spsk olie
almindelig hvedemel til det ikke klistrer - ca 900-1200 gr

Udrør gæren i vandet. Tilsæt resten bortset fra hvedemelet, der hældes i lidt ad gangen, til konsistensen er rigtig, og ælt godt. Jeg bruger røremaskinen og lader den køre godt og grundigt.

Hvis jeg husker det tilsætter jeg som regel en god håndfuld tørret oregano samtidig med alt det andet. Det giver dels en pæn bund, dels en god smag.

Lav endelig dejen i god tid, og lad den hæve så længe som muligt. Gerne et par timer ved stuetemperatur. Hvis der er tid.


Pizza med kødsovs


Tomatsovs.

Tomatsovsen laves af tre dåser flåede tomater, et godt drys oregano og en hel masse hvidløg.

Det hele hældes i en skål, og blendes til ukendelighed med en stavblender. Ikke noget med at koge eller varme eller andet. Bare mos, det skal nok blive varmt i ovnen.


Mine pizzaer er firkantede. Mest fordi bradepander er firkantede og fordi der er nemmere at skære ens stykker af et firkantet stykke. Den firkant, der kan fylde en brandepande er også større end den cirkel, der kan fylde den samme bradepande, og Cafébørn er sultne.

jeg er ikke pizzabager, så jeg ruller bundene med masser af mel og en kagerulle. Jeg lægger de udrullede bunde på en bageplade med bagepapir.

Dernæst følger tomatsovsen. Jeg fylder godt på, så langt ud mod kanten som muligt. Jeg gider nemlig ikke tørre kanter.

Oven på tomatsovsen skal der ost. Jeg bruger en hel pose revet mozerella pr hele bradepande.

Så mangler kun fyldet. Det kan være hvad som helst. I en Café med kræsne teenagere er det sjældent der havner grøntsager af forskellig art. Til gengæld er pepperoni, skinke, kylling i strimler eller tern og kødsovs med masser af smag som regel et hit.

Endelig skal det hele i ovnen. I min ovn med luft og 180 grader skal pizzaerne bage 20 minutter.


Slutteligt er der ikke meget andet at gøre, end spise til der ikke er mere. Skulle der være noget tilbage, kan det snildt spises til frokost dagen efter.


Velbekomme.

2 kommentarer:

  1. Tak og den skal afprøves straks i ugens løb :)

    SvarSlet
  2. Det var så lidt, Frederikke. Håber den smager jer :)

    SvarSlet