tirsdag den 20. oktober 2009

Lyseblå


Annette har udfordret mig til endnu en gang farveleg. Sidste gang var det sjovt, så jeg hoppede på igen og gik på jagt efter lyseblå ting.

Jeg må indrømme at havde nogen bedt mig finde grønne ting, ville det ikke være noget problem, men alle andre farver kan det godt knibe lidt med. Den gule blev reddet af farver, perler og garn. Denne gang besluttede jeg at gå uden om netop de ting, for det skal sandelig ikke være for let.

Derfor her jeg også valgt at gradbøje lyseblå og vælge alt der tilnærmelsesvis kan kaldes blå, samtidig besluttede jeg at finde ting, der har en betydning for mig.

Så derfor:

  • Vasen min mor gav mig en jul for et par år siden. Den er købt på Læsø (så vidt jeg husker). De to fyrfadsstager, der bestemt ikke er blå, holder jeg meget af. Jeg fik dem af Lise, min fars kone, der døde alt for tidligt efter en opslidende kamp mod brystkræft.
  • Uret, der normalt hænger ude i gangen, og som jeg lavede med Anders’ kaffepassion in mente. Anders har senere malet spidserne af viserne flammende, for det var svært at se tiden på afstand.
  • De små øreringe med glashjerter Emilie har købt til mig, og som hun valgte med omhu, da der ikke var nogen grønne.
  • Kopper, kander og skåle med blå. Alt sammen udgået fra BedsteVenindens moders hånd. Hendes keramik holder jeg meget af, og har gennem tiden arvtaget ikke så lidt. Desværre kan hun ikke mere og selvom vi bruger kopperne hver dag, passer jeg også på og håber på en lang holdbarhed.
  • Diddlkort, købt dengang Diddl var hot og vi en sommer i Sverige havde glemt at få kort med. De er herlige og må gå ind under kategorien lyseblå.
  • En lille lerting Daniel engang har lavet. Dengang han gik på fritidshjem havde de både glasur og adgang til en ovn. Den er fin og har sådan et pudsigt udtryk i hovedet.
  • Endelig et billede min mor har lavet. Der er så mange motiver i det og vi bliver ved at finde nyt. Mit yndlingsmotiv er den lille pige med hvid bluse og mørkeblå nederdel, der står cirka midt i billedet.

4 kommentarer:

 1. Meget personlige blå ting. Jeg kunne også godt se den lille pige !

  SvarSlet
 2. Det er så dejligt at omgive sig med ting, der betyder noget særligt. Og dine blå er nogle skønne nogle af slagsen :o)

  SvarSlet
 3. Jeg har ikke så mange blå ting, men dem jeg har betyder meget for mig :)

  SvarSlet
 4. Dejlige blå ting. Det er så skønt at have ting, som andre har valgt eller lavet med kærlighed.

  SvarSlet