fredag den 16. oktober 2009

Gæstebud


De sidste indkøb blev klaret i løbet af fredag formiddag og jeg slæbte Emilie med forbi branddammen med et par boller til ænderne.

Hun ville ikke, synes det var en dum ide og brokkede sig hele vejen, men da først vi var der, var det sjovt nok og havde vi ikke flere boller?

Der var nu ikke mange ænder. Vi nåede at kaste halvdelen af de medbragte boller i søen, før fire ænder drejede om hjørnet og allernådigst nedværdigede sig i vores retning. Omhyggelige med kun at være i yderkanten af brødkrummerne smagte de sådan lidt sidelæns på udvalget, før de lod al værdighed ryge over bord og grådigt kastede sig over resten.

Senere dukkede to ænder mere op, men da havde vi ikke flere boller og turen gik hjem igen.

Vi snakkede om at ungerne kunne gå forbi i løbet af lørdag, men det blev aldrig til noget. Måske Emilie får lyst senere i dag, hvis regnen stopper og det når at klare lidt op igen.

Vel hjemkomne dukkede første del af selskabet op og ture blev gået, før resten ankom fra Jylland og et hastigt ophold i Nyborg.

Fredag eftermiddag og aften samt hele lørdagen er blevet nydt. Michael fik puden i øjesyn og prøvede virkelig at være diplomatisk, men måtte med hovedrysten alligevel spørge hvad, der dog kunne få mig til at lave sådan en sag..!?

Ungerne har været sendt i svømmehallen og biografen, Lærke har strikket armbånd og vi voksne blev lige enige om at hun vist er klar til at strikke sin første helt egen sweater. Hun vil gerne, nu skal der så bare findes garn og den helt rigtige opskrift. Jeg glæder mig til at se fremskridtet.

Vi andre har snakket og hygget, drukket rødvin, stået på altanen med passende mellemrum og spist mad om et bord, der har været presset til det yderste.

To gange i døgnet har bordet været slået enten ud eller ind, for med liggende gæster, der både har været stoppet ind i børneværelserne men også har fyldt al gulvplads i stuen, har det været lidt af et puslespil. Og når de voksne bliver trætte og den kæmpestore luftmadras, jeg lånte af BedsteVeninden skulle pumpes op, blev det sengetid, hvad enten børnene mente sig trætte eller ej.

Efter endnu en hyggelig morgenstund med bad på skift og friskbagte boller, er de nu taget videre. Den egentlige grund til Københavnerturen står for døren og jeg glæder mig til at høre om kæmpe dinosaurere i Forum, når vi ses næste gang.

Det gør vi heldigvis snart, for min mor holder fødselsdag om bare tre uger, og så kommer de igen og sover her endnu engang. Inden da, kom vi vist til at beslutte, der skal gøres klar til mojitos, for det skal gøre godt til hygge sådan en aften i november efter en fødselsdag, der starter tidligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar