søndag den 31. oktober 2021

Halloween

 

Fredag var det tid til den årlige Halloweenfest i Klubben. 



Sjældent har vi haft så mange børn til fest - knap tres - udklædningen var fantasifuld og alle var glade. Vi havde brugt et par dage på pynt, på græskarudhuling, på at overveje menuen og hvordan vi fik plads til alle. Ellers gjorde vi bare som vi plejer. 

Efter maden løb alle ud. Den mørke fodboldbane tiltrak de fleste og udstyrede med lys i mobiltelefonerne blev der udstødt uhyggelige hyl og uddelt forskrækkelser, mens et enkelt barn synes det var strengt at de andre var uhyggelige og et andet barn vendte tilbage til lyset.

Jeg synes at tilbagevenden var en god ide, hvis man ikke følte sig sikker i mørket, men mente også at lige præcis en aften med halloween og uhygge skal give plads til forskrækkelser - og ellers må man holde sig til det første. 



Da de fleste var færdige med at forskrække hinanden, blev det tid til den gamle gennemprøvede klamme leg, som for nogen er en leg, for andre en overvindelse og for enkelte en ren sejr. 

Find edderkopper i heksens gryde med boblede afkog... eller rettere løb i stafetform til en gryde fuld af spaghetti og rester af middagen sammen med plastikøjne og andet klamt, stik hænderne i og find en edderkop af plastik, løb tilbage med edderkoppen og lad næste i rækken løbe.

Sådan en gang rester ser temmelig klamt ud, og er sikkert også temmelig klamt at stikke hænderne i. Men hold op hvor er det seje børn vi har - selv dem der synes det er vildt grænseoverskridende. Der er ingen tvang, man skal ikke være med. Det er også godt med et heppekor. 

Et par af de allersejeste hjælper gerne med at finde de overskydende edderkopper, når legen er slut.



Inde igen blev der tid til fri leg og stopdans, inden klokken blev alt for meget og alle blev hentet.

Glade børn tog hjem, vi voksne pakkede sammen, fodrede Bob og Olga - vores afrikanske kæmpesnegle - og gjorde det samme.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar