torsdag den 6. maj 2021

Er det en skildpadde?


Med den tid jeg har i undervisningen i øjeblikket, kombineret med en aftale om at lave noget engelsk, har der ikke rigtig været tid til håndværk og design, som den ene klasse har haft og den anden skulle have haft.

Mens klassen uden har været rigtig gode til det med engelsk og et forløb er færdigt, besluttede jeg at droppe engelsk i en periode og i stedet tage håndværk og design op igen. Det betyder også at den første klasse, der har været noget udsat med hjemsendelse, helligdage og kursusdage, der betød at de ikke er færdige med det samme engelskforløb. 

Nu bliver der så tid til, at de kan nå hinanden.Hidtil har håndværk og design handlet om at hamre, save og banke. Jeg tænker det er tid til den anden halvdel af faget. Altså har jeg forberedt broderi, tænker en lille tændstikæske kan danne grundlag for et motiv, der ikke behøver være alt for uoverskueligt, og lavede lynhurtigt en lille flok korssting, der skulle ligne et blad...

Er det en skildpadde? Spurgte Emilie og mente senere at hun i dagslys godt kunne de bladformen. 

Jeg tog æsken med i skole, tegnede og fortalte for eleverne og lod den lille æske gå rundt, så alle kunne se, inden de selv skulle i gang med en designproces og egne mønstertegninger.

Er det en skildpadde? spurgte først den ene elev, bagefter den anden...

Jeg har åbenbart lavet en skildpadde.

Inspirationen fandt jeg på Instagram, hvor henvisningen til stitchfiddle.com også var at finde. Jeg lod dem tegne på computeren og bagefter overføre med farveblyanter eller tusser til et gitter, der passer i størrelsen.

Tanken var, at de så har deres mønster på papir, hvilket jeg tænker kan vise sig at være en god ide. Hvad jeg ikke havde tænkt, var overførslen også viste hvem der har svært ved at se hvilke felter, der skal have hvilke farver, til trods for at de selv har lavet det oprindelige mønster.
Ikke at der som sådan var nogen jeg ikke vidste skal have mere hjælp end andre. Men jeg tænker at det ekstra punkt kan give en del i det videre arbejde. 

I øvrigt fik opgaven en ekstra krølle, da jeg krævede af dem, at de bruger mindst fem farver.

Vi starter med at sy på fredag.


2 kommentarer:

 1. En skildpadde? Tjoeh.....
  Det bliver jo spændende hvad de broderer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, de er så gode, selvom det er svært og der er meget ventetid på hjælp :)

   Slet