lørdag den 29. maj 2021

Balance Sjal

 

For længe siden, dengang man mødtes med tilfældige fremmede og fik et lift hjem, selvom man egentlig ikke kendte hinanden, var jeg på kursus.

Hos Gitte - By Kopranen - i Haslev holdt Karen - Lykkefanten - kursus om farver, om balancer og om valør. Starten gik i samme omgang på et sjal, strikket af egne medbragte rester.

Det er snart to år siden.



Det var en superhyggelig eftermiddag, og hvorfor det tog så lang tid at blive færdig, tror jeg handler om meget lange pinde, om andre ting der overhalende indenom. Men mest om meget lange pinde. 

Jeg strikkede på en mindre pind end foreslået, og nåede op på et temmelig stort antal masker, inden jeg endelig kunne starte kanten. 

At det endelig er færdigt nu, handler nok mest om at jeg besluttede at strikke mindst en stribe hver søndag, til det blev færdigt. Da jeg manglede de sidste tre-fire striber og enden var til at gribe efter, gik det hurtigere.

Jeg strikkede af rester af uld. Mest uld. Der er et par blandingsgarner med. Både uld og silke, uld og bomuld og vistnok også uld og hør. Projektet gjorde et godt indhug i oplagrede rester, nogle af dem blev endda helt udslettet. Det tæller altså i min bog.



Dengang i Haslev havde jeg flere farver med, men hjemme endte jeg med at trævle en hel del op, inden jag valgte en noget mere snæver farvepalet, stadig delt i tre bunker - den lyse, den mellemfarvede og den mørke. 

Jeg ved det var en god ide. Og jeg ved jeg kommer til at bruge det færdige resultat. Jeg gør det allerede.











Design: Balance Sjal af Lykkefanten.


Garn: Alt godt i uldafdelingen fra kasserne med garn. Rester i farver jeg bedst kan lide og alle med en historie. garntykkelserne ligger i alt fra supersoft fra mange steder til Pernilla fra Filcolana.

Det færdige sjal vejer 266 gram.


Pinde: En til sidst lidt for kort rundpind, 3,25 mm fra Lykke Needles. Hvorfor jeg ikke skiftede til en lidt længere wire står hen i det uvisse...


Størrrelse: Det færdige sjal er langt. Det har et vingefang på 270 centimeter og en højde på 74 centimeter. Det kan vikles flere gange om halsen og varmer godt.



Bemærkninger:  Opskriften angiver at der skal strikkes 22 fulde stribesæt  af tre striber. Jeg strikkede 30 - måske var det også derfor det tog så lang tid. 

Jeg kan ikke huske hvor langt jeg nåede, da jeg besluttede at jeg ikke brød mig om kanten, der med retmasker blev lidt rodet at se på i farveovergangene. Altså trævlede jeg kanten op i begge sider, opererede over nogle dage og i stedet endte med en glatstrikket kant over de yderste to masker. 

Det er ikke en iCordkant, men den ruller tilpas nok til at ligne.



Det lille blomstermønster var nemt nok at strikke, men alligevel langtrukkent. Igen en mulighed for hvorfor det tog så lang tid at blive færdig. 

Jeg kan rigtig godt lide udtrykket i de små blomster, og kunne snildt se mig selv strikke det igen. Men det kræver noget tålmodighed.



Vil du se flere billeder af sjalet, kan det ses på Ravelry






3 kommentarer:

  1. Det er jo helt vildt flot!
    Dejligt med sådan et kæmpe sjal.
    Iøvrigt - nogle gange tænker jeg på hvordan det gik med din bee-keepers quilt? Er du ikke ret langt med den?

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, det er min dårlige samvittighed. Det er stort set færdigt, vi bruger det lystigt, det mangler bare lige det sidste, som tager længere tid, end jeg åbenbart er villig til at bruge :P

      Slet
    2. Kan godt forstå dig. Jeg synes det bliver flot, men turde ikke rigtigt selv gå i gang med det.

      Slet