mandag den 30. november 2020

Verdensmål som adventsgaver

 

I det mere hjemlige univers er Emilie gået all in på adventsgaver. Jeg håber hun føler hun får tilbage fra samme skuffe.

Under alle omstændigheder har jeg fået den lækreste gave, som jeg endnu ikke har taget billeder af. Vi åbnede i mørke - alle skulle hjem fra arbejde  - og selvom den lå i tasken, fik jeg aldrig taget billeder på en lidt mere hektisk dag, end den udefra set burde have været.

 


 

En del af det hektiske handlede om FNs verdensmål. Sytten mål for en bedre verden, som enhver elev på en grøn skole blive fodret med i det uendelige. 

Skolens to konsulent-damer, Teknologi- og innovationslæren og Den grønne dame, er gået sammen om en adventskalender, der over de fire adventsuger skal sprede sjov og glæde i en lidt kedelig tid. 

Første uge er verdensmål nummer 16 - Fred, retfærdighed og stærke institutioner

At jeg blev inddraget handlede vist både om tid, tro og et par damer, der lige nu er hjemme, den ene syg, den anden nær kontakt og derfor testkrævende. Jeg er stadig på skolen og havde derfor mulighed for at sørge for den mere fysiske side af sagen, mens Anne Mette hjemmefra klarede den virtuelle. 

 

For som hun skriver:

I anledning af Store Elevrådsdag 1. december har vi valgt verdensmål 16; fyldt med fred, retfærdighed og stærke institutioner. I lyset af at corona fuldstænding underdrejer juleklip og udskolingselevernes årlige selv-planlagte dag, giver det endnu mere mening at i hvert fald FRED og retfærdighed ligger øverst i gavebunken.

Når det kommer til stærke institutioner, så er det forbindelsen mellem elevrådene og elevernes indflydelse på deres egen hverdag, det handler om. I delmål 16.7 står der: ”… sikre, at vi tager beslutninger på en responsiv, inkluderende, deltagerbaseret og repræsentativ måde, på alle niveauer”. Tanken er dermed at styrker vi elevernes indflydelse på deres hverdag, skaber vi også en mere b(l)æredygtig skole.

...

 

 

For ikke kun at skrive historier og linke til undervisningsmateriale, var planen at krydre ugerne med sjov i forhallen.  

Det var her jeg kom med.

Og derfor hænger der nu en flok fredelige duer bærende på retfærdighedens vægtskåle af ren kærlighed mellem den begyndende skovvækst i forhallen.

Totalt Peace, Love and Harmonie.

 

 

De skabte i hvert fald en del glæde, da jeg hængte dem op.

Og med første uge skudt i gang, er planerne for udsmykningen af uge nummer to så småt i gang. Ideerne blomstrer, og er sendt virtuelt frem og tilbage via Aula. 

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar