torsdag den 2. april 2020

Kagsmosen


I kalenderen stod en aftale med min mor. I min verden skulle vi bare aflyse, i min mors skulle vi ud i luften. Jeg var på, så vi mødtes og cyklede ud til Kagsmosen.





Turen mod Vanløse tog lidt længere end beregnet, for rundt om Damhussøen er der mere eller mindre ensrettet, så for at komme over dæmningen måtte jeg trække cyklen. Det betyder at man går den ene vej på fortovet og den anden på cykelstien. God ide, for det giver langt mere plads til at komme rundt uden at støde ind i hinanden.

På modsatte side af søen kunne jeg via skiltningen konstatere at der var plads til både gående og cyklister, derfor tog vi turen tilbage langs Engen videre gennem Krogebjergparken og via stisystemet mod Vestvolden og Kagsmosen.

På tilbageturen kørte jeg højre om Engen, for hurtigere at komme hjem, men kunne se på skiltningen at på den side er cykler ikke velkomne. Altså drejede jeg af ved første og bedste lejlighed og kørte i stedet via Rødovrevej hjem.





Vi fandt en bænk med plads til at sidde i hver sin ende og udsyn til vandet og det sted, hvor jeg i et andet liv, på en sommerdag, fik taget bryllupsbilleder. Jeg har dem nok et sted. Vi kiggede på ænder og blishøns, nød stilheden, snakkede om stort og småt, mens vi drak vores hver medbragte varme drikke af hver medbragte kopper.

Min mor fik garnet med hjem og glæder sig måske en lille smule til at strikke af det. Jeg har lovet at finde en opskrift på en ribstrikket hue.

Det var skønt derude. Blæsten var lidt kold og til sidst begyndte det at blæse noget mere op. Vi pakkede sammen og kørte hjem igen. Den sidste del af turen foregik i strid modvind, heldigt min mor skulle den anden vej. Og godt vi kom hjem i god tid, nu regner det ude, som var det betalt for det. Godt jeg ikke længere er ude.





Min mor har ikke opgivet den årlige påskekomsammen og inviterer til fælles påskefrokost på Zoom. Hun er ved at finde ud af teknikken og sender ikke som normalt invitation med tid og sted, men i stedet tid og link.

Det skal nok blive sjovt. Og Emilie har allerede bestilt lam - ellers er det ikke påske, mener hun.





4 kommentarer:

  1. Der har jeg gået en del ture. Min Søster og svoger boede i nogle år på Munktoftevej, så det var oplagt at gå tur i Kagsmosen, når vi var hos dem. Det er et dejligt sted.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, vi boede ikke langt derfra, dengang jeg boede sammen med ungernes far. Jeg har også haft mange gode ture dertil. Der er skønt, når solen for alvor får fat og alting bliver grønt :)

      Slet
  2. Årh, hvor hyggeligt! Det var dog en genial ide så I begge to fik lidt luft.
    Det er altså heldigt at alt det her karantæne er nu om foråret og ikke i november. Det havde ikke været til at klare......

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, hvor har du ret. Jeg tror også det er vigtigt at finde måde at være sammen, selvom det bliver uden knus og kram :)

      Slet