onsdag den 15. april 2020

Broder sammen og hver for sig


Selvom det kun er to dage, og selvom jeg mest af alt har en følelse af, ikke at have lavet noget, så er det udmattende på den der, jeg sætter mig lige i sofaen og falder i søvn, når jeg kommer hjem-måde.

Det der at starte på arbejde igen, efter at have drevet hvileløst rundt i fire uger.

I morgen går det for alvor løs. I morgen starter skolen igen. I morgen er der Ude-SFO fra klokken 13. I morgen finder jeg det varme lag-på-lag og praktiske tøj frem, der kan holde varmen, når vi holder base på en bænk et sted ude i skolegården.

I morgen er jeg spændt på hvor mange der rent faktisk dukker op.





Men inden det bliver morgen, har Karen Marie Dehn sat gang i en virtuel, lad os brodere sammen. Under navnet Broderet Kærlighed, sætter vi hver dag et nyt sting i et nyt bogstav.

Jeg havde egentlig valgt det fra, tænkte at mit håndled ikke var nået til at sy. Jeg har en oplevelse af, at jeg bøjer en hel del bagud i håndledet, når nålen skal gennem stoffet, og selvom jeg nok strikker (måske også lidt mere end jeg burde) var jeg ikke sikker på, at håndleddet var frisk på et hurtigt broderi.





Men et er jo det, det er - et hurtigt broderi. Et enkelt bogstav om dagen. Og som dagene skred frem, håndleddet fik det bedre og jeg hver dag så mit feed i instagram oversvømmet med broderede bogtaver, fik jeg mere og mere lyst.

Mette Hvidtved fik mig overtalt. Hendes udskiftning af et hjerte i stedet for Æ og hendes fine sting og afdæmpede farver kunne jeg ikke stå for.





Jeg fandt materiale i gemmerne, det fine gamle DMC broderigarn i originale æsker, jeg arvede en gang, og som har numre, der vist slet ikke findes mere, stod for skud. Sammen med en glittersølv, der er en smule forfærdelig at sy med - og hellere end gerne knækker - har jeg over de sidste dage nået at sy alle bogstaverne til nu.

Det har været et hyggeligt akkompagnement, mens Emilie og jeg har set os gennem de første ti afsnit af Matador. 

Det sidste udkommer i morgen. Det bliver spændende hvordan det skal dekoreres og så mangler jeg lige R, som er sat i skammekrogen.





Der var lidt for meget 70'er stemning over det udfyldte kontursstings-R. Jeg overvejer et helt andet sting at fylde ud med, men hvilket er jeg ikke nået til.

Jeg kigger på det i morgen





Ingen kommentarer:

Send en kommentar