onsdag den 3. juli 2019

Yarn Along - Week 27


Joining Ginny for july yarn along.


Our summer holiday has started. Tomorrow we are bordering a train and sets off for almost two weeks visiting Germany. The suitcases has been found, summer knits are on the needles and I went to the library to find a book or two to take with me.

I almost can not wait


Last month I was knitting my own handspun and making a shawl. It it finished and turn out beautiful, soft and pretty warm. You can see it right here.


*************


Ferien er planlagt, billetter bestilt, hotelovernatninger klaret. Vi skal til Tyskland. Planen var i første omgang at tage til Bremen. Vi kører med tog, og vi slog ganske simpelt en cirkel inden for en overskuelig radius og fandt Bremen.

Hvor meget er der at se i Bremen? Spurgte Anders, og dermed opstod tanken om at stoppe undervejs.

Altså tager vi til Lübeck i morgen. Vi skal spise marcipan, se smukke gamle bygninger og nærmest bo midt i den gamle bydel.

Jeg ved ikke hvordan det lykkedes, men var har booket hotellejligheder med mulighed for selv at lave morgenmad og aftensmad, hvis vi ikke gider spise ude, hele vejen gennem. Samtidig er vi endt centralt, til meget mindre end forventet. Endda alle steder, der har fået gode anmeldelser.

Fra Lübeck tager vi videre til Bremen. Her har vi lidt flere dage, skal se gademusikanter, måske sejle på floden og hvis vi kan finde vej vil vi ud til vandet, også besøge Bremerhaven.

Inden turen går hjem igen stopper vi endnu en gang. Denne gang i Hamborg, som vi kender og allerede har flere planer for. Sidste gang nåede vi ikke chokolademuseet. Det retter vi op på nu.

De mange togbilletter gennem Tyskland og hjem igen har vi bestilt direkte via Deutche Bahn. Det kan godt betale sig, og blev noget i retning af halvt så dyrt, som jeg i første omgang havde regnet ud.


Tilbage er sådan set bare at pakke.















Reading:

I have been reading the same book for far too long now. I is the same I read last month. I need a feeling of succes in my reading expiriences for the summer. It is not that the book I am reading is not exciting, but it is a little heavy, and I can not seem to keep my focus.

I went to the library and picked up Akrash by Jesper Stein. It is the third of a sequel. I have read the first two years ago and never came around to read the next ones. The series follows the policeman Axel Steen, who is a bit rough and do things his own way.

I really liked the two first books and am looking foreward to read the next.

Until we leave tomorrow, I will be reading the book I am curently reading. Just to be able to start vacation with a brand new book.


Knitting:

All of my currently knitting projects has reached a point, where they are far to heavy to bring on vacation. Which means I had to cast on a summer knit (or three).

I have been wanting to knit a summer cardigan for years, and bought brown organic cotton almost as long ago. Now I finally found something that almost qualify to what I want.

I found two different designs in two different issuses of a danish weekly magasine (Hendes Verden) and am planning to combine them - sort of.

To get a little more weight to the yarn I added a super thin brown wool thread to the cotton. I think it works perfect, and am a little excited to see how it will work out.



*************



Læse:

Jeg trænger ganske simpelt til en succesoplevelse inden for læsning. Altså gik jeg på biblioteket og hentede Akrash af Jesper Stein. Det er den tredie i en serie på foreløbig seks, om den fallerede vicepolitikommisær Axel Steen, som konstant kommer i konflikt med både med- og modspillere.

Jeg har læst de første to, og hvorfor jeg aldrig kom videre, ved jeg ikke. Men de var gode, og jeg glæder mig til at gøre Axel Steens bekendtskab endnu en gang.

Jeg hentede faktisk også fjerde del af serien, og tænker den også kommer med på ferie. Det ville være frygteligt at løbe tør for bogstaver undervejs.

I aften læser jeg videre om Peter og Nicky, så Axel Steen kan nydes helt fra start i morgen.


Strikke:

Ferie kræver feriestrik. Et enkelt stykke strik kunne måske have gjort det, men jeg har faktisk slået en del op... mindst tre forskellige sommerbluser... som kommer med på ferie...

Den første er en cardigan, som jeg har haft planer for i et par år. Den store brune cone med økologisk bomuld har stået længe, jeg har bare ikke været helt sikker på præcis hvordan mønstret skulle være.

I løbet af et par uger en gang i sidste måned - tror jeg - dukkede først et tillæg og senere en flok trøjer op i Hendes Verden, og pludselig vidste jeg, hvad jeg ville. Jeg kombinerer to opskrifter, lægger lidt til, trækker lidt fra og beregner om, for strikkefastheder er ikke altid som beskrevet.

For at få lidt mere tyngde til bomulden har jeg kombineret med en tynd uldtråd og jeg synes resultatet umiddelbart ser rigtig godt ud. At blondemønstret både har mønsterpinde på ret- og vrangsiden havde jeg ikke lige set. Og at det ville have været langt nemmere at strikke rundt i stedet for frem og tilbage, er ganske sikkert. Men det har ikke slået mig ud - endnu.

Til gengæld bliver jeg vildt god til at vende masker og strikke to vrang sammen, for at få maskerne til at vende rigtigt på forsiden...


Se eventuelt hvad andre strikker, hækler og læser her.





2 kommentarer:

  1. I really love the yarn! That color is so dark yet so rich! Have fun on your Holiday!

    SvarSlet