fredag den 6. december 2013

Den sidste bastion


Kjolen er strøget, jeg har glimmer på neglene, krøllerne, der har siddet natten over er sat og gaverne til morgendagens pakkeleg hos min mor er pakket ind. Jeg overvejer om det skal være de meget høje eller de mere brugbare sko der skal med. Vi har julefrokost i aften, det meste af maden er allerede klaret og vi glæder os alle.


negle


Aftenen bliver et vendepunkt. Det er sidste gang vi skal holde julefrokost kun for vores egen lille personalegruppe. Næste år er vi en del af en større gruppe, og julefrokosten skal holdes fælles for hele skolen. Ønsket har været der længe, men både fra den ene og den anden side har der været arbejdet imod. Nu bliver det og aftenen i aften bliver måske alligevel lidt vemodig.

Jeg havde tænkt at jeg skulle cykle, men med de vindstød der blæser om hjørnet, tænker jeg det er sikrest at lade den stå hjemme. Jeg er usikker på hvordan det store skørt til min kjole skal transporteres... måske jeg bare skal tage det på. Jeg har en nederdel det passer under...

Et andet problem er krøllerne, der gerne skal give fylde senere, men som hurtigt kan forsvinde inden jeg når skolen. Hverken vind, hagl eller det våde der vælter ned, er medspillere på den konto. Spørgsmålet er, om jeg skal hente den gennemprøvde mulighed, min mormor og hendes generation brugte flittigt, frem og binde et tørklæde om hovedet, inden jeg begiver mig udenfor.

Jeg finder vel ud af det og glæder mig også til at komme frem til omgivelser, hvor tanken om bare skuldre i aften ikke kalder på tanker om isninger og forfrossenhed. Vi har god varme i både Klub og Café, siden hele facaden blev skiftet forrige sommer. Herhjemme kunne vi godt trænge til et facadeskift, her blæser det ind, både ved vinduer og altandøre. Og den ene radiator nægter at varme.. Det sidste kunne jeg måske gøre noget ved. Jeg har bare ikke gjort det endnu - og vi har både sweaters og varme sokker.

Jeg pakker videre, glæder mig over at vide, at ris a la manden blev rørt i går og nu står og trækker ekstra smag. Det sidste på min liste er til at overskue og skal nok blive færdigt inden maden skal stå på bordet.

God fredag til jer alle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar