torsdag den 22. november 2012

Hjerter og gamle kniplinger


I aftes syede jeg sidste sting på symaskinen, og kunne pakke syværkstedet væk.

I stedet pakkede jeg lerværkstedet frem. Jeg havde planer om flade julehjerter. Jeg har allerede for et par uger siden leget med ler og hjerter. De var inden syværkstedet overtog pladsen.


Buttede julehjerter


Men så sneg en anden ide sig ind. Simpelt, let og ligetil. Pludselig legede jeg med små buttede og langt mere fyldige julehjerter.

Det var sjovt og og hyggeligt, men så var der ikke mere ler. Nu er lerværkstedet også pakket sammen, og de flade julehjerter må vente til en anden gang. Måske det dukker op igen.

Nu ligger hjerterne til tørre. Præget af blonde af den ægte og fine slags. Fine kniplinger en dame for mange år siden har lavet. Meter efter meter vundet forsigtigt op, og gemt indpakket i syrefrit papir.

For mange år siden gik de i arv til mig. Gennem min mor. Jeg kender ikke damen, men hun havde ikke længere brug for dem. Nu bor de fine kniplinger hos mig. Mange gange har jeg fundet dem frem, aet og beundret. Med ærefrygt.

Jeg ved hvor meget arbejde, der ligger i de mange meter. Derfor ligger de stadig. Jeg kan ikke få mig selv til at sætte saksen i dem. Af ærefrygt og viden om det store arbejde.


Buttede julehjerter


Men at dyppe dem i ler er åbenbart ikke ærefrygtindgydende. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor. Måske fordi jeg kan bilde mig selv ind, at når leret er tørret, kan resterne rystes af, og de mange meter hænger stadig sammen.

Jeg synes blonderne og de små hjerter passer godt til hinanden. Og skønt jeg gerne ser dem solgt, når markedet lige om lidt slår dørene op, håber jeg der er nogle tilbage. For jeg er sikker på, at de pynte fint på mit juletræ.

14 kommentarer:

 1. Waugh lige da jeg så dine hjerter stå på hovedet tænkte jeg engle.Dejligt man kan blive inspireret tusind tak for det Pernille.
  Men hjerterne er også søde:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, Lis, jeg var så fokuseret på hjerter, at jeg ikke så engle. Men hvor vil de være fine som engle. Hvis jeg skal på marked næste år, kunne det godt tænkes, der skulle leges med engleideen. Der er huller til ophæng i de her, og jeg har ikke mere ler, så den her portion forbliver hjerter :)

   Slet
 2. Skønne buttede hjerter.
  Min første tanke var også at de var engle,
  En lille træperle eller lerperle som hovede.
  Må vist have fat i sådan noget ler '))

  Yt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kludemutter, jeg synes også de er skønne. Men jeg kan sagtens se dem med en træperle :)

   Slet
 3. Wow de er flotte, dine hjerter. Jeg er da vildt imponeret over hvor meget du får kreeret. Har du 28 timer i døgnet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, Balles Bazaar. Mit døgn har lige så mange timer som dit, men jeg sover ikke helt så meget som jeg burde, rengøring er i øjeblikket en by i Rusland og så har jeg ikke fuld tid på arbejdet. Det giver lidt ekstra timer :)

   Slet
 4. wauw de er søde ...
  min første tanke var også engle :)
  men hjerterne er rigtig rigtig fine :)
  pøj pøj med markedet
  jeg er sikker på de vil gå som varmt brød ..
  og blonderne .... de har helt sikkert ikke lidt ....
  knus♥

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, jeg tror heller ikke blonderne har lidt. Tak, jeg glæder rigtig meget til markedet. Det var superhyggeligt sidste år, og lidt (meget)koldt - men det har jeg fortrængt - så mon ikke også det bliver godt i år :)

   Slet
 5. Hvor er de skønne, Pernille - de skal nok få ben at gå på til markedet.
  Tror, du må hente ny forsyning hjem inden jul, hvis nogen skal på dit træ!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annette. Det kan være jeg skulle overveje at sætte prisen højt :)
   På den anden side bliver der mulighed for at eksperimentere med ideen om engle, hvis jeg alligevel bliver nødt til at købe mere ler :)

   Slet
 6. Fine ting su får lavet. Jeg har også mange meter kniplinger liggende som min mor har lavet til mig. De skal klipper til og være bort på nogen skabskanter. Jeg ville bruge blonderne på en eller anden måde så jeg kunne nyde dem i hverdagen.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ulla, det lyder som en god ide at få blonderne bragt ind i hverdagen, så de ikke bare bliver glemt :)

   Slet
 7. hvor er de fine !
  Og de fine blonder !

  SvarSlet