torsdag den 20. september 2012

Fantasia


Fantasia


Med Fantasia lukker jeg ned for de mystiske sjaler. Ikke mere mystik for denne gang. Kun de tanker, der stadig tunker rundt i mit hovede, og måske engang bliver sat sammen til et hele.

Fantasia er et lækkert sjal. Der skete noget nyt for hvert eneste clue, og det færdige resultat er fantastisk. Fantasia var også min debut ud i Højlandsulden fra Garnudsalg. Jeg har heldigvis mere, for jeg er ret begejstret.

Jeg strikkede den store version, for det er min erfaring, at de små shawlettes ofte er meget små. Jeg ville gerne have et sjal, der kunne nå hele vejen rundt om min hals.

Ingen regler uden undtagelser. Selv den lille version af Fantasia har en god størrelse. Det betyder jeg er endt med et pænt stort sjal. Dejligt tænker jeg, og glædede mig allerede over varmen på cykelturen hjem i aftes.

Der er ingen tvivl om, at efteråret er stærkt på vej. Dermed også masser af mulighed for at glædes over uld i stort format.


Fantasia
Design: Fantasia af Erica Jackofsky.


Garn: Blackhill Højlandsuld i farven Viol.

Det færdige sjal vejer 124 gram.


Pinde: Knitpicks str 4 mm.


Størrelse: Jeg lavede den store størrelse. Det gav et færdigt sjal med et vingefang på 215 cm og en højde på 70 cm.


Fantasia


Bemærkninger: Jeg fulgte opskriften slavisk. Erica foreslog at gentage de sidste to pinde, for at få lidt mere sving i spidserne forneden.

Så det gjorde jeg - gentog de sidste to pinde en enkelt gang.

Selve opspændingen var et kapitel for sig. Konstruktionen af sjalet betød at gennemtænkt blockning var nødvendig for at få pæne lige linier foroven og skønne spidse buer forneden.

Jeg har beskrevet opspændingen tidligere, og tænker det er nemmere at linke til egen post, end skrive det hele igen.


Har du lyst til at se flere billeder af sjalet, kan de ses lige her på Ravelry.

8 kommentarer:

 1. Det er blevet vild flot... Så godt dine tricks med opspænding. Jeg er sikker på at du bliver glad for den store version om halsen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Unikarina, det her sjal bliver en yndling. Det kan jeg mærke allerede nu. Jeg har lovet en kollega at strikke et sjal til hende, og efter at have kigget opskrift efter opskrift, uden at have fundet den rette, var hun heller ikke i tvivl, da hun så det :)

   Slet
 2. Jeg kan godt forstå du valgte den store model. Det er meget flot. Dejlige billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fru Westerskov, jeg kan rigtig godt lide store sjaler. Og så synes jeg egentlig at det her er smukkest i den store version. Det er jo heldigt :)

   Slet
 3. Skønt sjal, skøn farve - tillykke med det!

  SvarSlet
 4. nøj hvor blev det lækkert, du har afgjort sagen, jeg må simpelthen strikke det sjal :)
  KH Micha

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altså også lækkert Micha :)

   Slet