mandag den 3. september 2012

Alien Plante


Vi hører ikke til blandt dem, med de grønneste fingre.

Vi hører heller ikke til blandt dem, der har styr og tjek på alting.


alien1


alien4


Derfor kan der sagtens stå en lille uset potte, med noget der mest af alt ligner et udgået træ i miniformat, og gemme sig bag alle de andre potter - der heller ikke altid får nok opmærksomhed. Længe.

Sådan en lille potte kan tænkes at komme frem i lyset og blive kigget på, når der pludselig står håndværkere for døren, der har brug for plads på altanen.

Og når altanen ligger øverst. Uden overdækning. Kan der ofte findes spændende nye planter, båret med og smidt af skidende fugle, når de flyver over vores lille plet.


alien3


alien6


alien2


Sådan en lille potte kan pludselig vise sig at indeholde noget, vi aldrig har set før. Noget der højst sandsynligt har et navn. Men som vi vælger at kalde en alien.

Med rødder lige under bladene, så alting hænger godt fast. Og med tragtformede sugekoppelignende dutter, der måske opfanger regn.... Ja hvad ved vi...


alien5

6 kommentarer:

 1. Det ligner da godt nok en invasion fra det ydre rum, den plante. På www.fugleognatur.dk er de gode til at hjælpe med at identificere planter og dyr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen, det var næsten sjovest, da den var en alien. Men min haveglade kollega kender den som en mosagtig plante, der gerne vokser på mørke fugtige steder. Men som i Anjas have ikke får lov at blive så store som den vi har :)

   Slet
 2. Pernille, den hedder levermos. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Krusemarianne. Jeg tænkte nok, at der ville sidde en derude, og kende navnet :)

   Slet
 3. Den er jo fantastisk! Helt klart en alien-plante.

  Og historien om dens opdukken er også temmelig fantastisk. Helt op i jeres højde er der jo ikke mange frø der flyver (med mindre fugle-frø tæller med som flyvende frø).

  SvarSlet
  Svar
  1. ja den er vild, Karina. Og så længe den bliver i samme potte, får den lov at blive lidt endnu :)

   Slet