lørdag den 3. september 2011

Boller til Afrika


Afrikas børn sulter. En af mine kolleger foreslog derfor i sidste uge, at vi i forbindelse med den store indsamling, skulle lave vores egen lille indsamling.


Boller til Afrika


Alle var med på ideen og i løbet af ugen har samtlige fire afdelinger bagt boller hver eneste dag og solgt til børn og forældre. For at tydeliggøre at der ikke var tale om almindelig boller, fik grovbollerne et drys sukker og kanel på toppen, og så var der ellers frit slag.

I de små SFO-afdelinger blev bollerne bagt i løbet af dagen og sat til salg, når forældrene hentede. Da børnene i de små afdelinger ikke selv har penge, kostede bollerne fem kroner stykket og blev købt af forældre. I Klubben og hos os blandt de store børn, bagte vi også i løbet af dagen, og solgte lige så snart de kom ud af ovenen. Her var prisen tre kroner, når det var børn der købte, og fem kroner, hvis køberen var en voksen.

I dag klokken to samledes hele SFO’en i skolegården, snakkede lidt om indsamlingen, gættede på det indsamlede, og fik forevist en kæmpe check med det fulde beløb. Derefter sluttede vi seancen af med at synge Afrika. Mens ungerne skrålede med, var det lige før hårene rejste sig på armene af bar glæde over velviljen.

Den samlede SFO har på bare en uge med masser af boller samlet sekstusinde trehundrede og treoghalvfems kroner sammen. I Caféen, hvor pengene stort set kun er kommet fra ungerne selv – i de andre afdelinger har forældre hjulpet godt til – nåede vi op på femhundrede og niogtyve kroner.

Jeg synes det er sejt.

4 kommentarer:

 1. Jeg synes det er et superflot træk af Jeres institution og hold op, hvor er det sundt for de dejlige unger at se, at det kan betale sig at hjælpe i nøden. Også selvom der er krise i vores eget lille land.

  Vildt godt gået! :-)

  SvarSlet
 2. Anita, der er allerede kræfter bag endnu flere projekter af samme slags. Jeg er spændt på hvad fremtiden bringer og synes det er vildt med den opbakning, der har været :)

  SvarSlet
 3. Sikke et initiativ og flot resultat! Tillykke til både jer og Afrika :)

  SvarSlet