torsdag den 19. november 2009

Udstregning


Når ikke jeg strikker sokker – og det gør jeg meget for øjeblikket – strikker jeg et par pinde på sjalet, der bliver blødere og blødere.

For en gangs skyld har jeg måtte se i øjnene at samspillet mellem tyndt langhået garn, der gør det svært at se, hvor jeg er nået til og et mønster som egentlig ikke er svært, men hele tiden nyt i kanten, kræver opmærksomhed.

Øjenene kunne ikke hamle op med alle tegnene på mønsterarket, så jeg er endt med at tage en kopi og strege over, hver gang jeg har strikket  en pind eller to – hvor er det meget nemmere :)

9 kommentarer:

  1. Du er altså dygtig !
    Respekt for din tekniske kunnen :-)

    SvarSlet
  2. Det ser nu godt ud. Selv har jeg det rigtigt svært ved sjaler, når de skal strikkes med den type garn. Jeg giver hurtigt op.

    SvarSlet
  3. Og simpelthen så smart tænkt, at jeg nu igen har håb om at kunne strikke mønstre. To slags har jeg lagt til side, fordi jeg ikke kunne overskue hvor langt jeg var nået. Din metode er da super :))

    Tak fordi du deler den med os herude

    Knuus Henriette

    SvarSlet
  4. Losarinas mor, 1000 tak :)

    Frederikke, det er heller ikke det nemmeste, så det kan jeg godt forstå... men det bliver så dejligt :)

    Henriette, Det er sjovt, men jeg har aldrig tænkt tanken før, det var først da jeg sad der helt skeløjet over alle de der cirkler og krydser.
    Det virker rigtig godt, så gå du bare igang med de lidt mere overskuelige mønstre :)

    SvarSlet
  5. Når jeg strikker efter diagram, bruger jeg de der selvklæbende farvede "post it" strimler, som man bruger til at markere med i en bog eller lign. Jeg laver en lang række, og flytter den så for hver linie jeg strikker. Svært at forklare på skrift... ;)

    SvarSlet
  6. Fint forklaret Jette, og så dit mønster genbruges... så langt tænkte jeg slet ikke :)

    SvarSlet
  7. Jeg har også prøvet den metode, men hvis man så er nødt til at *host* trevle noget op igen, er man jo nødt til at lave en ny kopi. ;o)
    Post-it-mærkerne faldt af for mig, når katte og unger rodede rundt i det eller hoppede spontant op i sofaen til mig eller lignende. *S*
    Så derfor bruger jeg nu en magnetplade (en fancy sammenklappelig en fra KnitPicks, men de fås lige så nemt i broderiforretninger), hvor der er nogle lange magnetstrimler til at flytte rundt med på flere måder markere, hvor langt man er nået.

    SvarSlet
  8. Hvis man er til strikkedimser (og det er jeg *S*), er der også nogle ret fine genanvendelige magnetstrimler via Etsy, som jeg overvejer at investere i: http://www.etsy.com/shop/slippedstitchstudios?section_id=5913507

    SvarSlet
  9. Bettina, nu du husker mig på det, har jeg før set magnetstrimler og synes også de er smarte :)
    Min ide var nok mest fordi, det skulle være her og nu, men jeg kunne alligevel godt blive forfalden, og så satse på ikke at skulle trevle op :)

    Jeg kiggede på etsy - de mønstrede magnetbånd er da bare superfine :)

    Alt i alt kan jeg konstatere der er mange måder at nå samme resultat og det i sidste ende vel er et spørgsmål om temperament :)

    SvarSlet