tirsdag den 12. juli 2011

Malmø #2


malmø

Vi startede turen med at gå et par gange rundt om os selv, da ankomsten ikke helt svarede til mine forventninger – Siden jeg har været i Malmø sidst er banegården udviddet betragteligt og i stedet for at ankomme i den gamle smukke hal, endte vi på et underjordisk spor, og fandt op til overfalden midt på en temmelig ukendt parkeringsplads.

Fra pakeringspladsen fandt jeg heldigvis frem til den gamle stationsbygning og derfra videre ud i byen. Vi lagde ud med en tur op ad gågaden, Storetorg, Lilletorg, og et par torve mere, inden vi efter at have ledt forgæves fandt en slikbutik med blandselvfornøjelse til svenske priser. Hjemmefra havde vi fundet ikke mindre end tre svenske tyvekroners sedler og bunke mønter, og jeg havde letsindigt nok lovet Emilie at det hele kunne omsættes til slik.

Det blev det – også i den grad.


malmø


Senere forelskede Emilie sig i en giraf, men synes ikke rigtigt om prisen, der var af den slags, der ikke skiltes med. Giraffen var fin, fåes i flere størrelser og farver, er lavet af en kendt kunstner – vi fik aldrig navnet og kostede selvfølgelig en krig. Selvom den ikke kom med hjem, kunne den måske godt engang med tiden ende som inspiration til noget, tøsebarnet selv kunne kreere. For det tiltror jeg hende bestemt at kunne…

Da maverne knurrede mere end vi brød os om, endte vi med indisk i form af både tandoori chicken og lam i (meget stærkt) karry. Den indiske på Lilletorg lagde for, og det kan faktisk godt anbefales. Både mad, betjening og prisniveauet var fint for os.


malmø

4 kommentarer:

  1. Sikke dejlige oplevelser. Jeg har aldrig været i Malmö, så du inspirerer :)

    SvarSlet
  2. Mette, Malmø har ikke været udsat for store brande, som for eksempel København, så overalt i byen er middelalderstemningen til stede. Der er rigtig hyggeligt i Malmø og så tager det kun ca tre kvarter at køre med tog fra Københavns Hovedbane til Malmø Centralstation :)

    SvarSlet