søndag den 26. juni 2022

Nye lommer

 

Dengang vi lavede alt vores tøj selv - selv det inderste havde vi gennem symaskinen - syede Sille flere cowboyjakker. Jeg tror kun jeg syede en enkelt. For flere år siden overtog jeg en af hendes, og har brugt den sommer efter sommer. 

 

 

Gennem årene har mine nøgler slidt lommerne så tynde at der til sidst ikke var lommer tilbage. Som i overhovedet ingen lommer. 

Længe gik jeg med tanker om at udskifte, men det er ikke ligetil at stoppe en cowboyjakke ind i symaskinen og få et fornuftigt resultat ud i den anden ende. Jeg vidste godt at nye lommer ville kræve syning i hånden. 

Jeg kunne sikkert med fordel have syet de indledende øvelser på maskinen, men da jeg endelig fik taget mig sammen til at gøre noget ved det - cirka samtidig med at sæsonen for cowboyjakker igen bød ind, var symaskinen sendt til reparation, og jeg endte derfor med at bruge nål og tråd til hele operationen. 

 


 

Det er altså skønt med nye lommer. Jeg valgte at bruge mønstret stof fra bunken med mønstret bomuldsstof i stedet for det mere originale hvide, der oprindeligt sad i Silles version. Men jeg bibeholdt de dobbelte lommer, så der både er adgang til en lomme udefra og en selvstændig inderlomme. 

 

 

Jeg tænker de holder et par år, før nøglerne igen har gennemhullet og slidt i stykker. 

Det sker nok, for nøgler er hårde ved lommer. 






2 kommentarer:

  1. Det er virkelig en flot syet jakke! Og fine nye lommer. Dejligt, når tingene holder så længe! Jeg har selv købt broderegarn. Har 2 par jeans mere med hul bagi fra cyklen, og de må kunne lappes.....

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er hun god til. Selvfølgelig kan du lappe. Jeg har tit strøget vliseline indeni, inden jeg lapper. Det holder lidt på det hele :)

      Slet