søndag den 6. marts 2022

Masker på en søndag - Uge 9


Ugen kort:

  • I hobby lykkedes det at få et par af børnene til at fordybe sig i arbejdet. Jeg vil have fordybelsen tilbage, forskning viser at vi bliver ringere og ringere til det, og specielt er vores børn ikke gode til at bruge tid. 
  • Jeg oplevede noget der lignede et gennembrud, da min ene klasse formåede selv at sætte ord på noget af det, der er svært. Jeg er klar over det er et langt sejt træk, og de både skal gå forlæns og baglæns i klassetrivslen. Men det var et gennembrud, der er værd at huske. 
  • Jeg mødte en gammel elev, der har besluttet at læse til pædagog, udelukkende fordi han for en del år siden gik i Cafeen, hvor Allan og jeg var de voksne, som stadig er de bedste rollemodeller han har mødt.
  • Et andet klap på skulderen, var da jeg blev kontaktet af en komponist, der er i gang med at arrangere en koncert, har brug for billedeunderlægning, og gerne ville have lov att bruge et af mine. Jeg fik tilsendt sangen, det skal vises til, og jeg kan konstatere at Vesterbros Ungdomsgård ikke levede forgæves. Han fik selvfølgelig lov at bruge billedet, også af Emilie, som står midt i det hele. 
  • Oscar kom til spisning efter alt for lang tid. Det samme gjorde min mor, og vi havde en hyggelig aften, hvor Emilie præsenterede Oscar for Isbilen. Han var mest interesseret i at det var en lastbil, og hvor var egentlig motoren.Han kunne også godt lide, den var fyldt med is. Eller han spiste med glæde. 
  • Den første klubaften efter nedlukning, endte med kun fem tilmeldte børn. Vi lod hånt om alting, bookede en bowlingbane og spiste til aften på den lokale restaurant. De fem havde en fest.
  • Kurset på Tek-X fortsætter. Denne gang lærte vi om Lego og Minecraft Education. Det var sjovt og jeg ser allerede for mig, hvordan det kan omsættes til samarbejdsøvelser.
  • Inden skolelederen forsvinder til nye græsgange, gælder det om at hive alt det væsentlige ud af ham. Han havde afsat det meste af en time, til tips og tricks om håndværk og design. Vi snakkede arbejdspapirer, værktøjslære og andre gode ideer.
  • I det grønne udvalg har vi vilde planer, både for den kommende affaldsdag og den grønne festival. Det har vist sig at vi ude i byen bliver set som en af de førende grønne skoler og får derfor i nærmeste fremtid (jeg kan ikke huske hvornår) besøg af miljøministeren. 
  • Efter et par uger med oversprungne triomøder, var der masser at tale om. 
  • Jeg prøvede endnu en gang det med pizza i æbleskivepanden. Det blev meget bedre, da jeg købte dejen færdig. Det duer tydeligvis ikke med lækker hjemmelavet dej. Børnene var mere end tilfredse, og jeg havde en oplevelse af at flere kom forbi, end der plejer. 
  • Det var skønt at se Rose og Sille igen.
  • Jeg har ikke strikket særlig meget, og skyder skylden på C.B.Strike, som Anders og jeg har brugt ugens aftener til at se hele serien af. Det var simpelthen for spændende til strik. Vi har begge læst bøgerne, Anders er i gang med den indtil nu sidste. Nu venter vi så med længsel på den næste bog og den næste sæson i rækken. Vi ved at begge er på vej.
  • Emilie og jeg har bestilt tid til at male endnu et par tallerkener med muselmønstre. Vi glæder os, selvom der er måneder til.

 






 

Læse: 

Jeg har fået hul på bogen om Rizzoli og Isles. En nonne er død - myrdet - en anden tæt på det samme. Obduktionen gav plads til hemmeligheder og måske er det bedste vidne et menneske ingen - slet ikke den allernærmeste - stoler på. 

Hvad er det Rizzoli, som bestemt ikke er på toppen, skjuler og hvorfor ringer Isles til et menneske, der ikke virker som den rigtige at ringe til?

Om jeg var afsindig træt, eller bogen var lang tid om at komme i gang, er jeg ikke helt sikker på. Under alle omstændigheder lykkedes det mig aldrig at komme igennem et helt kapitel ad gange, de første tre-fire kapitler. Og de er ikke engang særlig lange...


Hækle:

Grannystripetæppet af strømpegarnsrester, følger stadig med. Jeg holder planen og hækler fem rækker om ugen, Jeg synes jeg mangler grøn. Altså har jeg fundet grønt garn til de næste strømper, og overvejer om det kan blive nødvendigt at købe nyt garn til de næste... 

Det duer ikke at gå ned på grøn. 

Jeg målte. Det er cirka 125 cm bredt. Det skulle helst ikke ændre sig, men det har nu nået en højde på lige knap 90 cm. Det er over halvvejs. Problemet er, at når jeg hækler så meget. kan jeg nå at løbe tør for garn - grøn for eksempel.   






Ingen kommentarer:

Send en kommentar