mandag den 7. marts 2022

Junk Journals

 

Jeg tror aldrig jeg for alvor bliver sådan en, der laver scrapbooking, sidder bøjet over nænsomt tegnede bullet journals eller andet i den stil. Faktisk har jeg lavet min egen version af en bullet journal, der er meget, meget simpel, uden nogen form for dekoration, men som holder styr på mine arbejdstimer og det vigtigste ugen har bragt, når jeg søndag gør den op. 

Det virker for mig.

 


Men tilbage til resterne. Louise og jeg har af flere gange snakket om det der med fordybelse, om genbrug på mange planer og et par gange om at lave bøger. Da jeg på youtube faldt over en begynderguide til hvordan sådan nogle sættes sammen, tænkte jeg at nu skulle det være. 

Inden vinterferien brugte jeg et par aftener hjemme, pappet fra den kasse vores nye håndmixer kom i, papir fra papirskuffen og de bunker jeg har af genbrugspapir, der er tænkt til papirfoldede tasker og lavede en lille bog. 

Det var faktisk sjovere end jeg havde troet. 

 




I vinterferien samlede jeg alt det flade jeg kom forbi og havde derfor en bunke billetter, brochurer, boner, theposeindpakninger, en enkelt papirpose med logo fra Kronborg og lidt andet jeg fandt herhjemme. 

Søndag aften samlede jeg det hele i løbet af et par timer, dekorerede en flok sider i bogen -  og må indrømme at det igen var sjovere end forventet og havde den med som inspiration da jeg i mandags forsøgte at værge børn på Hobby til at fordybe sig i gammelt papir, pap og lim. Jeg har med vilje ikke dekoreret hele bogen, for det var vigtigt også at kunne vise, hvordan den ser ud inden der bliver stoppet alt muligt i.

Der er flere børn end jeg havde forventet, der nu sidder og river papir ud af gamle bøger - her viste skolens kælder sig at indeholde lidt af en guldgrube af gamle skolebøger, som jeg rask væk har revet sider ud af.

 



Jeg har samlet til endnu en bog, og en ekstra, der ikke skal samles helt, men bruges til at vise de enkelte dele i processen. 

Jeg tænker at giver jeg mig selv mere tid, og laver en side ad gangen, i stedet for det hele på een gang, kan det godt gå hen og blive et sjovt minde, når jeg til sommer skal til Island og skal huske at samle flade ting. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar