mandag den 21. september 2020

Masker på en søndag - Uge 38

 

Ugen kort:

 

 • Ugen startede allerede søndag aften, da en sms fra Sille tikkede ind. To af Roses pædagoger var testet positive, institutionen blev lukket og alle sendt hjem til test. Vi blev enige om, at det ville være en god ide at teste mig også.
 • Jeg fik tid til test sent tirsdag eftermiddag. Da jeg er ude i andet led, kunne jeg gå på arbejde. Helt automatisk blev mit fokus på sprit og afstand noget større i ugens første dage.
 • Mandag trænede jeg med Lotte som personlig træner, i Tumlesalen før arbejde. Det var hårdt, men skønt.
 • Resten af ugen kunne jeg nærmest hverken gå, eller strække armene op over hovedet. Hun er en hård træner.  
 • Emilie hentede Oscar fra vuggestuen mandag eftermiddag og vi havde ham overnattende til tirsdag. Han springer ind imellem eftermiddagsluren over for øjeblikket, og det var et træt barn, vi havde på besøg. Men hyggeligt var det.
 • Onsdag stod et møde i min kalender, som havde sneget sig ud af andres kalendre. Jeg kunne heldigvis finde på andet at lave, og nåede dermed i land med månedens nyhedsbrev.
 • Ugen bød på det første praktiske fagteammøde sammen med resten af skolens lærere i håndværk og design. Sparring er fantastisk.
 • Mit ene øje besluttede sig for at gå i sort (eller rødt), og en del dage er gået sammen med mine gamle briller, der bestemt ikke fungerer helt efter foreskrifterne.
 • Øjet er heldigvis klar til linser igen i morgen.
 • Der tikkede et negativt  testresultat ind.
 • Jeg prøvede noget nyt, da det endelig blev tid til en fysisk arbejdspladsvurdering. Det er lidt spændende at gå rundt og se på arbejdspladsen med helt andre øjne. Igen fandt jeg steder på skolen, jeg aldrig har set.
 • Jeg har arbejdet på stedet i snart 17 år!
 • Fredag trænede vi igen. Denne gang med selskab af Berit og Louise. Igen skønt og uden den store ømhed efterfølgende. 
 • Med afslutningen af Touren er jeg næsten i mål med det igangværende spind af nyt garn. Næste projekt er gjort klar.
 • Min søster havde fødselsdag og blev lykønsket på afstand. Det er sådan set ikke unormalt.
 • Lørdag stod der Sille og Rose på programmet. Rose bestemte med hård hånd, til hun blev hentet af barnefaderen til overnatning. Siden bestemte Sille, og vi fik sammen hængt en flok skabe op. De er i øvrigt alle også testet negative. 
 • Ugens vask er vel overstået og rent tøj klar til den kommende uge.Læse:

Efter jeg for et par uger siden fandt Tine Brylds ungdomslekture frem og ærgrede mig over at mangle tredie del, kunne jeg heldigvis finde den på biblioteket.

Altså slugte jeg den sidste del - Liv og Alexander - i løbet af ganske kort tid. 

Igen blev jeg sendt tilbage til en svunden tid. Til firserne, min egen ungdom og tiden dengang jeg gik på hippeskolen, forcerede hegn til besatte huse og vi troede vi kunne det hele. 

Dengang vi demonstrerede for 37 timers arbejdsuge og blev skældt ud af en ældre dame, der ikke mente vi var gamle nok til at vide noget som helst om noget. Dengang inden vi blev gamle nok til at vores stemme havde noget at sige og de voksne ikke altid hørte efter.

Det er muligt de gamle ungdomsbøger er forældede, men jeg tror stadig de kan noget.

 

Strikke:

Jeg strikker Gardengate af Jennifer Steingass. Da året var helt nyt, lagde jeg en plan om mere flerfarvestrik. Gardengate har været på listen længe, og det grønne uld jeg havde liggende var et fint match til det håndspundne i røde nuancer.

Det gav mening at opskriften og garnet skulle forenes. Og jeg er imponeret over hvor fint det bliver. Ikke kun farverne, men også maskerne. Min længe nærede ide om at jeg ikke kan strikke flerfarvestrik skal vist pakkes sammen, og jeg drømmer om flere fine flerfarvede stykker strik.

Hvilket fører tilbage til årets plan...

Planen er at klippe. Opskriften er en sweater, men jeg bruger ikke sweaters. De ligger ganske simpelt, og bliver aldrig brugt. Cardigans derimod. Og så må det være sådan. Jeg tænker at det bliver pænere at strikke rundt i flere farver og klippe senere.

Jeg har klippet før, og jeg kan faktisk godt lide det. Det var grænseoverskridende til at starte med. Men ikke rigtig længere.

Det flerfarvede bærestykke er snart slut. Efter venter deling til ærmer og krop - her skal nok beregnes lidt, så jeg får flere masker for end bag - og dernæst følger en hel masse glatstrik.

Jeg glæder mig til at se den færdig.  
 


2 kommentarer:

 1. Dejligt, I alle slap igennem tests, uden plusser på linjen :)

  SvarSlet