søndag den 10. maj 2020

Summer Tee


Sidste år strikkede jeg en sommertop. En T-shirtagtig ting, der aldrig blev god.





Skuldrene, der burde sidde i skulderlinjen, hang og så helt forkert ud. Enten var mønstret beregnet til meget brede skuldre, jeg valgte den forkerte størrelse, mine skuldre er for smalle eller et mix af det hele.

Den fik i alle tilfælde lov at ligge.

Nu har jeg trævlet op, strikket det øverste stykke om, syet ærmerne i igen og der er taget billeder. Den er meget fin, men jeg tvivler på om jeg kommer til at bruge den. Den er sådan set meget rar at have på, men mest på søndags-hjemme-måden.

Det er selvfølgelig også meget godt at have tøj til søndage i hjemmeregi.











Design: Top med ærmer fra Maries Ideer 3/2019.


Garn: Cotton Wool fra Stoff & Stil. Farven hedder Støvet Lyng, jeg er ikke sikker på det fåes mere, men blandingen er 75% bomuld, 25% uld.

Det samlede forbrug - inden jeg lavede skuldrene om - var 295 gram. Efter operationen var der noget tilbage.


Pinde: 4 og 4½ mm. Jeg er helt sikker på, jeg strikkede på rundpinde, men præcis hvilket mærke er jeg ikke sikker på. Måske jeg skulle begynde at skrive det ned...


Størrelse: Jeg gik ud fra en medium. Ud over problemet med skulderen passer den som sådan fint. At jeg ikke er helt tilpas i den, er noget helt andet.





Bemærkninger: Toppen er strikket nedefra og op. Der er mange, rigtig gode grunde til at strikke nedefra og op, jeg er bare generelt ikke tilhænger af det. Jeg synes det er sværere at passe til. Som en grund.

Jeg burde selvfølgelig have prøvet den på, inden jeg syede ærmerne i. Det bilder jeg mig ind, at jeg også gjorde. Og til at starte med troede jeg, at jeg kunne redde de synkende skuldre, der fik toppen til at se ud som havde jeg taget min mors alt for store fine kjole på. Det virkede kort sagt ikke.

Så den fik lov at ligge. Kom i skammekrogen, og da jeg senere var klar til at se på den igen, kunne jeg ikke finde den. En gang i sidste måned vidste jeg pludselig hvor jeg havde lagt den, fandt den frem, prøvede og konstaterede at skuldrene var 8 masker for bredde. Det er ret meget på en pind 4½.

Jeg trævlede op til der hvor ærmegabet fra start ikke længere blev taget ind og tog så yderligere de 8 masker ind samtidig med genstrik af hals og nakke. Jeg tog ind på skiftesvis hver 4. og hver 2. pind.

Slutteligt syede jeg skuldrene sammen igen, strikkede halskanten og syede ærmerne i, inden den kom en tur til vask, der dog ikke har løsnet helt op for det genstikkede garn. Jeg havde ellers regnet med at det ville ske. Altså er det tydeligt at se, hvor jeg har strikket af optrævlet garn.

Det giver sig vel med tiden.


Har du lyst til at se flere billeder af toppen, kan den ses lige her på Ravelry.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar