tirsdag den 12. maj 2020

Sunday Sweater


Allerede inden Emilie tog til USA - altså dengang i det forgangne liv - talte hun om en trøje. En blød trøje.





Efter at have fablet et stykke tid, kom hun også med et billede. Et billede af en sweater, der har floreret på instagram temmelig længe, og som altså også er nået ud til brugerne af strik. Dem, der ikke følger strikkeprofiler, eller strikker selv.

Hun ville iklædes Sunday Sweater af PetiteKnit.

Jeg tog mig i at lede efter garn, mens hun var af sted. Faktisk allerede inden hun boardede flyet. Jeg var nemlig omkring et på muligheder på turen til Berlin, en uges tid for Emilies store dannelsesrejse.

Hjemvendt dukkede snakken op igen, alle mine ideer blev forkastet og jeg ledte efter nyt. Svaret blev Månestråle fra CaMaRose, der med fluff og glimmer faldt lige ned i Emilies allerstørste ønsker.

Jeg troede jeg skulle strikke med to tråde, og troede jeg bestilte rigeligt. Virkeligheden blev tre tråde og mangel på garn da jeg manglede lidt over halvandet ærme. Heldigvis fik jeg samme indfarvning og bestilt den helt rigtige mængde anden gang.





Trøjen er taget i brug, hun ønsker en mere med lidt mindre fluff, men er ellers rigtig glad.

Og føler sig vist velklædt.











Design: Sunday Sweater af PetiteKnit.


Garn: Månestråle fra CaMaRose i Råhvid. Blødt og lækkert; Alpaka, Merino og en smule polyester i glimmerform.

Jeg strikkede med tre tråde og endte med et forbrug på 281 gram.


Pinde: 4½, 5½ og 6 mm rundpinde og strømpepinde, alt efter omkreds. De skulle have været en anelse tykkere, men strikkefastheden passede med dem her.

5½ mm til halskant, 6 mm til selve trøjen og 4½ mm til ærme- og taljekanter.


Størrelse: Medium.





Bemærkninger: Ud over ændring på pindestørrelserne, er der ingen. Jeg strikkede for en gangs skyld helt efter opskriften.


Har du lyst til at se flere billeder af sweateren, kan den ses lige her på Ravelry.





2 kommentarer:

  1. Meget fint, og selvfølgelig skulle den være med glimmer!
    Jeg synes at de der Petite Knit opskrifter ser MEGET enkle ud. Det er flot at du har strikket helt efter opskriften og dejligt at hun er glad. Jeg kan bedre selv lide en anden stil, men jeg synes det er FOR FEDT at hende med Petite Knit har fået så meget velfortjent succes.
    Nå. Det blev langt. Du plejer altid at finde indviklede opskrifter og ændre her og der. Flot, at du bare strikkede den.

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, det er enkle opskrifter og heller ikke det jeg falder for. Når det er sagt, er det gode gennemarbejdede opskrifter, som er lette at følge. Jeg er også imponeret og synes det er godt der er opskrifter til os alle.
      I øvrigt var den så enkel, at der ikke var grund til at ændre noget :P

      Slet