torsdag den 27. februar 2020

Woodland Walk Socks


Sidste år var der ikke mange strømper på programmet. Og dermed heller ikke mange rester til restetæppet.

Ikke at det er et problem, jeg kunne bare godt tænke mig at strikke nogle flere strømper.

Jeg havde hørt om svenske Cia, som har skudt en årelang knitalong i gang, der handler om strømper. Jeg havde bare ikke rigtig hørt efter, eller arkiveret det et eller andet sted. Men så stødte jeg ind i de samstrikkede strømper igen, og pludselig gav det alligevel lidt mening.

Siden en gang først i januar har jeg haft et nøgle garn og et mønster klart. Jeg har bare ikke slået op. Men så var det jeg så de udvalgte strømper fra Cia for februar.

De er altså fine.

Og så slog jeg til.

Strømperne var stort set det eneste jeg strikkede på i vinterferien. Der blev rykket en lille smule på det medbragte sweaterstrik, men strømperne var rigtig gode at have i tasken, og selvom jeg synes vi gik meget, var jeg alligevel imponeret over hvor meget jeg kunne nå at strikke i løbet af en dag.

Vi var hjemme, før de blev færdige. Har faktisk ligget klar og i stræk et par dage. I dag fik jeg taget billeder, og nu er de klar til at blive præsenteret.

Jeg havde et ærinde på volden, stoppede dem i tasken med strømpeblockere og det hele, hængte dem op i et træ og lod dem forevige i noget der tilnærmelsesvis kan ligne en skov.

I øvrigt er jeg ikke specielt imponeret af marts måneds strømper, men jeg har jo opskriften jeg aldrig fik brugt - og et nyt nøgle garn.

Jeg slår op lige om lidt!

Design: Woodland Walk Socks af This Handmade Life.


Garn: Håndfarvet strømpegarn fra nor k. Jeg købte det sidste år på Fiberfolk i Roskilde.

Garnet er lækkert at strikke med, helt som strømpegarn plejer et mix af uld og nylon og med en rest, der giver plads til flere striber i restetæppet.

Der gik 68 gram til hele parret.


Pinde: 2½ mm Addi CraSy Trio. Jeg bliver mere og mere glad for de pinde, som lige nu er mine foretrukne strømpepinde.


Størrelse: Jeg strikkede til mig selv - altså størrelse 39.

Opskriften er onesize, som jeg gik ud fra og lavede lidt ændringer af.

Bemærkninger: Som udgangspunkt er det en rigtig fin opskrift, jeg vil bare gerne have lidt mere blæs på mine strømper. da maskeantallet passede perfekt til at fortsætte mønstret hele vejen rundt, gjorde jeg det.

For at skabe lidt balance spejlvendte jeg gentagelse nummer 2 og 4. Jeg har senere set andre, der også gentog mønstret hele vejen rundt uden at spejlvende. Det er også rigtig fint. Jeg ville så have spejlvendt hele strømpe nummer to - jeg kan nemlig godt lidt symmetri. Som jeg gjorde det, blev de i sidste ende ens.

Jeg strikkede mønsterrapporten tre gange, inden jeg lavede hæl. Jeg har besluttet at eksperimentere lidt med hæle, og Fish Lips Kiss Heel, som jeg har strikket en enkelt gang til mig selv sidder rigtig godt. På julestrømperne til Josefine modificerede jeg fiskekyssehælen lidt, med et ret lækkert resultat. Det ville jeg også selv have, og strikkede derfor ti pinde glat over de bagerste masker, inden fiskelæbehælen.

Efter hælen samlede jeg 5 masker op i hver side af de ti glatstrikkede pinde og tog ind over svangen på hver anden pind 5 gange.

Jeg tog yderligere ind 2 gange med 10 pindes mellemrum, for at få lidt færre masker ned over foden.

Da jeg efter endnu 3 mønstergentagelser nåede tåen, flyttede den den yderste vrangmaske fra oversiden til undersiden i begge sider af foden, og havde dermed 30 masker på hver pind.

Jeg fortsatte vrangmaskerne i siden og tog ind ganske som jeg plejer, når jeg strikker tæer.


Jeg glæder mig til at tage dem på i morgen.


Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan den ses lige her på Ravelry.
4 kommentarer:

 1. Jeg er imponeret. Jeg er i forvejen ret træt af at strikke sokker rundt (det er vist efterhånden et par år siden), men jeg har stikket ret mange, som skal sys sammen - der er faktisk mange spændende opskrifter af denne slags at finde rundt omkring.
  Jeg ville aldrig være gået i gang med så tidskrævende sokker på fire pinde - derfor dyb respekt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Ellen. For mig gælder det, at jeg gider ikke strømper, uden mønster. Det er simpelthen for kedeligt. I øvrigt er de her strikket på tre pinde. Addi har lavet nogle små bøjelige pinde til strømpestrik, som jeg må indrømme, jeg bliver mere og mere glad for :)

   Slet
  2. Dem har jeg også købt, og enig: De gør smalt rundstrik en hel del nemmere :-)
   Jeg har brugt dem til ærmer til små bluser til Røde Kors.

   Slet