søndag den 4. oktober 2015

Tone i tone af blåt


Blå toner til Josefine


Emilie er fuld gang med at opbygge et nyt netværk af venner. Det betyder ikke at sidste års mange gode venskaber er glemt. Eller bedsteveninden fra ordblindeskolen. Med den fagre nye verden, ny teknologi, smartphones og FaceBook inde for rækkevidde, er det noget nemmere at holde kontakten end jeg husker fra min barn- og ungdom.

I går tog hun til Fyn. Sidste års bedsteveninde fylder nemlig atten. Sådan noget skal fejres, og Emilie har længe arbejdet på en gave, der indeholdt både det ene og det andet.

Blandt andet et par sokker. Hun spurgte pænt, hentede selv kassen med strømpegarn og valgte alle de fineste blå nuancer hun kunne finde. Josefine kan nemlig bedst lide blå. Og hun holder også meget af hjemmestrikkede sokker – viste det sig i sommers til Emilies syttenårs.


Blå toner til Josefine


Dengang valgte Josefine blå nuancer, og efterhånden er det vist lidt småt med blåt i kassen. Dengang fik jeg vist aldrig vist frem, men Josefine fik blå sokker med hjem, da skoleåret var slut, knus blev uddelt og tårer trillede, mens forældrene hentede hjem. Jeg ved fra pålidelig kilde at hun er glad for det første par. Så glad, at selvfølgelig gad jeg strikke endnu et par, når nu Emilie spurgte så pænt.

Jeg går ud fra de blev modtaget med glæde.


Blå toner til Josefine


I øvrigt har tøsebarnet forlængst lært det moderen længe forsøgte at lære den ældre bror. Hun vinkede glad farvel i går, senere hørte vi ingenting, men i formiddags kunne jeg glæde mig over modtagelsen af en sms med ordene: Hej jeg er i live!

Siden har vi intet hørt, men intet nyt er godt nyt, og hun plejer at skrive, når hun er på vej hjem.

          
Design: Mine egne Breagach tilføjet rundbuet svang – strikket med to tråde.


Garn: Blåt fra strømpegarnskassen. Kassen indeholder stadig meget af alle de lækre rester jeg engang fik fra en gavmild læser.

Der går en del garn til, når der strikkes med dobbelt tråd og tykke pinde. Sokkerne endte med at veje 180 gram.


Pinde: Strømpepinde 4 mm. Helt almindelige og runde.


Størrelse: 39 og med plads til læggen. Eller størrelse M/L med 24 mønstergentagelser ned ad benet og 10 over foden.


Blå toner til Josefine


Bemærkninger: Jeg har efterhånden strikket mit eget mønster mange gange. Hver gang kan jeg konstatere at det virker, jeg laver ikke noget om, strikker bare som der står. Fra hælen supplerede jeg opskriften med formstrikket svang. Den vejledning er endnu ikke skrevet ned, og bliver stadig ændret for hver gang jeg prøver.


Vil du se flere billeder af sokkerne, kan de ses lige her på Ravelry.

2 kommentarer:

  1. Jeg er helt vild med dine blå sokker - jeg fandt din opskrift på Ravelry, men, please, hvornår skriver du den formstrikkede svang ind?? :-) Det er så smukt lavet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Fru Olsen, jeg ved det ikke. Jeg laver stadig om, og kan i virkeligheden ikke rigtigt overskue at sætte mig ned og skrive lige nu.

      Slet