tirsdag den 27. oktober 2015

Gundel


Da hundrede gram viste sig ikke at være nok til et par lange strømper, besluttede jeg at det sidste nøgle af Henriettes strømpegarn skulle være strømper af mere almindelig længde.


Gudel til Henriette

Gundel til Henriette


Jeg synes det er for kedeligt at strikke glat, når det gælder strømper. Der skal helst være lidt mønster – som også gør det nemmere at tælle sig frem til at begge strømper ar lige lange – både i foden og i skaftet.

Henriettes strømpegarn var af den spraglede slags, og til sådan noget må der ikke være for meget mønster. Jeg ledte længe inden jeg faldt over Gundel, en opskrift der ligger gratis tilgængelig på en tysk side på nettet. Jeg fandt den via Ravelry.

Det viste sig at opskriften ikke er en reel opskrift, men en mønsterrapport, som med lidt generel kendskab til strømpestrik hurtigt lod sig omsætte til et par strømper.
Design: Gundel af Sprottenpaula.


Garn: Hot Socks fra Henriettes lager. Jeg glemte at notere farvenumret.

De færdige strømper vejer 67 gram.


Pinde: Strømpepinde 2½ mm. Firkantede og af træ, fordi det passer bedst i mine hænder.


Størrelse: Cirka 39.


Gundel til henriette


Bemærkninger: Mønsterrapporten går over 16 masker. Jeg gangede med fire, slog 64 masker op, strikkede rapporten igennem en enkelt gang, inden jeg startede på hælen og forsøgte mig med en lidt anderledes udgave af den svungne fod.

På strømpe nummer to statede jeg midtvejs i mønsterrapporten, for at få symmetriske strømper. Mønstret spejlvendes halvvejs gennem de 36 pinde rapporten går over, og at starte på pind nummer 19 i stedet for 1 giver symmetri i de færdige strømper.

Ellers er der ikke meget at sige om dem.


 

Har du lyst til at se flere billeder af strømperne, kan de ses lige her på Ravelry.


2 kommentarer:

  1. Fine sokker! Likte de fine fargesjatteringene i garnet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Birgitte, jeg synes også at farveforløbet var rigtig fint :)

      Slet