onsdag den 28. oktober 2015

Det sidste par til Henriette


Efter lange strømper og lange sokker og endelig et par korte var der stadig en smule rester tilbage af de oprindelige fire hundredegrams nøgler Bettina havde med fra Henrittes garnreol engang sidste efterår.


Sokker til Henriette

Sokker til Henriette


Jeg tilsatte lidt af mine egne rester, brugte mine egne optegnelser, og et mønster jeg engang omsatte fra noget til langt tyndere pinde, sammen med de tykke strømpepinde, dobbelt garn og endte med et par gode tykke sokker.

De skal nok varme når det for alvor bliver koldt.

Jeg synes til stadighed det er sjovt at sammensætte resterne til noget nyt. At farvekoordinere og finde sammensætninger der matcher. Nogen gange ender det knap så fint, som først forestillet, og når andre vælger garnet bliver det tit helt anderledes end først antaget. Sådan tænker vi forskelligt, og det den vælgende tænker, er ikke altid det samme som jeg ender med at gøre.

Det sidste par til Henriette blev vellykkede – synes jeg. Der er tydelige overgange mellem de forskellige garner og farvekombinationer, samtidig spiller de fint mod hinanden og giver et samlet og fint udseende.

Sådan kan jeg bedst lide når det ender.
Design: Eget.


Garn: Hot Socks fra Henriettes lager, sammen med diverse rester fra mit lager.

De færdige sokker vejer 98 gram.


Pinde: Strømpepinde 4 mm.


Størrelse: Cirka 39.


Sokker til Henriette


Bemærkninger: Sokkerne er strikket med en lille hulmønsterrapport, der fortsætter ned over hælen og under svangen er fodformet og slutter med en helt almindelig og gammeldags tåaflukning. Sådan en aflukning som en hver husmoderbog fra det forrige århundrede, med respekt for sig selv, indeholder.

Som altid lavede jeg den fodformede svang en smule anderledes end sidste gang. Der er mange muligheder for at få sving i svangen, og jeg har endnu ikke fundet den ultimative.


Har du lyst til at se flere billeder af sokkerne, kan de ses lige her på Ravelry.


10 kommentarer:

 1. Intet er så dejligt som tykke sokker fra din hånd :-) Jeg elsker mine, og har allerede taget dem i brug. Det er så skønt at futte rundt i dem.

  Tak for besøget forleden, det var da så hyggeligt og trods tid, som om der kun går dage imellem vores møder. Det varmer mig indeni. Mange knus Henriette

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, det er dejligt at vide du bruger dem.
   Og ja, det var skønt at se dig. Vi gør det alt for lidt, jeg ved det godt - så er det ekstra dejligt at det netop ikke føles som om, der er gået ret lang tid, når vi endelig ser hinanden :)
   Knus lige tilbage :D

   Slet
 2. Du er sokkedronningen, jeg bøjer mig i respekt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Lene. Jeg nærmest rødmer :)

   Slet
 3. Hi!
  Loved this post, the photos was wonderful. I was charmed to meet your blog. It is beautiful, has great tips! I was very happy to meet you.
  You can also follow?
  Kisses from Poland !!
  http://patrycja-okroj.blogspot.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks Patrycja, for the lovely words :)

   Slet
 4. Jeg elsker også dine farverige smukke sokker.
  Den måde du fotograferer dem på får dem til at se så hyggelige ud

  SvarSlet
 5. Svar
  1. Jacob, de er i hvert fald rare at have på :)

   Slet