fredag den 9. oktober 2015

Midt i hverdagen


Pludselig er ugen væk, og det er fredag med udsigt til efterårsferie.

En uge der ikke ligefrem er løbet som galloperende heste i en efterårsglad fold, nærmere snublende, i flyverdragt og med tid til at nyde kastianernes fald fra himlen. En uge, der både har været højtravende, og helt nede på jorden. En uge med plads til tanker om fremtiden, med tid til konflikter, glæde, trivselshåndtering og tapetklister i Klubben.


Gudhjem, en weekend for længe siden


Vi har lavet skåle af papirgarn. Rundt og rundt og rundt om en omvendt urtepotte af plast. Der skal mere tapetklister til, end jeg lige havde regnet med, hvis ikke bunden pludselig skal gå ud. Men det er sjovt, ungerne har haft fingrene dybt i den klistrede masse, og jeg havde ikke lige forudset hvor klistrede mine ville blive. Hvor mange gange i løbet af en dag nogen skal have hjælp, eller jeg lige skal holde på en garnende.

I aftes sad jeg med gamle håndarbejdsblade fra halvfjerdserne, pludselig dukkede vatbilleder op. Kan I huske det? Vat dyppet i tapetklister og lagt som fine mønstre, for siden at blive malet og ophøjet til mere end bare vat. Vi kan vist lige nå det, der er masser af tapetklister, jeg havde vat på hylden – nu ligger det i min taske – og jeg tror stadig, jeg har en bunke tændstiksæsker, i et skab, der trænger til lidt udsmykning.

Kan det blive mere retro?


Gudhjem, en weekend for længe siden


Om lidt ringer klokken ud til ferie. Jeg er klar, både til en hel uge med ferieramte børn, men også til et par dage hjemme. Henrik og jeg delte ugens dage, vi holder et par fridage hver, mens andre holder hele ugen fri eller dukker op hver eneste dag. Sådan kan vi allesammen blive glade. Ferien giver tid til både nydning og rydning, der hvor vi ikke når rundt i hverdagen, vi har lavet en liste. Og de børn der dukker op skal nok få hyggelige dage – det er der nemlig også tid til.

Men først skal de løbe. Skolernes motionsdag er skudt i gang. Jeg løber ingen steder, men jeg cykler til arbejde, og det tæller vel også lidt.


4 kommentarer:

 1. Elsker at arbejde med tapetklister. Jeg har prøvet at lave det selv af mel, vand og sukker.

  Det er super nemt at lave. Du koger 1 kop vand op. Mens det varmes op, blander du 1 kop koldt vand med 3/4 kop mel. Når vandet koger, blandes melblandingen i, og der røres. Det skal småkoge et par minutter og bliver lidt mere klar i udtrykket. Så tilsættes 2 spiseskeer sukker, som røres i. Nemt og meget enkelt

  SvarSlet
  Svar
  1. Unikarina, jeg kunne godt fristes til at prøve, men jeg må indrømme at når det gælder en flokfuld unger, er spanden fuld af forhåndsgodkendt tapetklisterpulver, en skål, koldt vand og et piskeris klart at foretrække.
   Vi er ikke færdige med klistret. Jeg tror godt der kan klemmes flere projekter ind, mens julegaveproduktionen presser på :)

   Slet
 2. Åh ja - vatbilleder! Den hobbybog havde jeg også. Der var altså noget over 70'er hobby-bøger til børn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Christunte, jeg troede jeg skulle have gang i vat og klister i dag, havde endda forberedt med tændstikæsker til dekoration (det mest 70'eragtige jeg kunne finde på).
   Og så kom der slet ikke nogen af de børn, der skulle have fingrene i klisterskålen :)
   Mon ikke de kommer en anden dag...

   Slet