tirsdag den 24. februar 2015

Corsagesyning


Dengang vi var på besøg, på det der nu er blevet Emilies hjem, gik det op for mig at der skal være bal. Jeg fik meget hurtigt sagt, at skal der syes kjole, så skal jeg nok sy kjole. Jeg faktisk glædede mig til det.


Inder- elelr undercorsage


Pludselig var det en realitet. Emilie var startet på skolen og den der gallaaften rykkede nærmere og nærmere. Samtidig brugte hun de første månder på at tabe sig en del, og stramme kjoler i corsagestil er ikke gode, hvis de er for store. Altså mente jeg der var masser af tid, hvis bare vi ventede til efter jul.

Det er efterhånden længe siden mål blev taget, og en opsyning i lærred er prøvet og fundet passende. Stoffet har ligget klar et stykke tid, og selvom jeg bestemt ikke har haft syvmilestøvler på i forhold til fremgang, sker der alligevel et og andet.

Længe har jeg gået i en vrangforestilling om at der stadig er to måneder til kjolen skal vises frem. Det blev brat tilendebragt, da Emilie i mandags ringede og bare ville fortælle at den altså bør være klar om tre uger.

Det fik gang i processen. Der er vist noget om, at jeg arbejder bedst under pres…

Jeg fik pillet den allerede syede og (viste det sig) for store indercorsage fra hinanden. I hvert fald de dele, der skulle genbruges. I aftes klippede jeg nyt, markerede efter alle kunstens regler og satte sammen med nåle, inden det blev tid til de overspringshandlinger, der synes langt mere spændende.

I formiddags havde jeg tid. I formiddags så indercorsagen med de rigtige mål dagens lys. Nu sidder de på den tålmodige og meget lille dame, der er hentet frem fra kælderens dyb til formålet. Den sidder ikke særlig godt på den lille dame, hun fylder ikke særlig godt ud. Men den bliver mindre krøllet, end havde en ligget et eller andet sted.

Jeg tænker hun er pyntesyg, ikke har noget mod nåle og gerne viser frem. Også når Tøsebarnet har prøvet og det igen er blevet tid til ophæng uden krøl.

Til aften er tylsbelagt underskørt klippet og lagt klar. Passer tiden godt, er undertøjet godt på vej inden weekenden. Måske – for det bliver i hvert fald hverken i morgen eller fredag. Men hvis, kan jeg passende tage hul på den egentlige kjole i næste uge.

Og læse lidt op det der med drapering og volanter…

2 kommentarer:

  1. Kæft hvor er den flot (det jeg kan se af den nu) og jer er sikker på at hun kommer til at ligne en drøm i sådan en sag. :-) Glæder mig rigtig meget til at se den helt færdig og på prinsessen :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Catrarina, i virkeligheden er jeg ikke helt klar over hvor jeg er på vej hen, så jeg glæder mig også rigtig meget til at se den færdig :)

      Slet