mandag den 1. december 2014

Under mørket


Vi mødtes i Centret på vej hjem. Anders havde været der et stykke tid, inden jeg nåede frem. Havde allerede hentet sin nye telefon, været forbi slagteren og ventede på en bænk med en posefuld friskstegte flæskesvær.


Ved Damhussøen, november 2014


Vi holdt i hånd, mens vi først fandt tilbehør til stegen, Anders allerede havde sat i ovnen, inden turen mod Centret. Bagefter besøgte vi dyrehandlen, hvorfra en stor posefuld halm – måske var det hø - kom med. Hos Panduro fandt jeg papirstrimler til stjerner.

Sille lavede det fineste julepynt sidste år, bare med en flok stjerner af lækkert papir fra Panduro. Jeg vil også have stjerner og jeg har foldet de første. Sidste år brugte jeg papir fra Creativ Compagny. Det er billigere, men så skal jeg vente på posten. Jeg gad ikke vente. Næste gang venter jeg, for postordreopapiret er meget mere lækkert, tykkere og nemmere at arbejde med.

På vej hjem grinede vi lidt af en flok drenge. Kun lidt, og kun så de ikke hørte det. Og fordi det var sjovt. Har I nogensinde lagt mærke til hvordan drenge i en vis alder, fniser som tøser, mens de prøver at spille smarte. Det er sjovt. Og jeg bliver nødt til at sige det, næste gang de to mest fnisende i min ene ottendeklasse, begynder at spille smarte.


Ved Damhussøen, november 2014


Høet – eller var det halm – står nede i kælderen. Planen er at lægge det omkring alle de små buske vi plantede, da det stadig var varmt. Det burde lægge der allerede nu, det bliver koldt i nat, men jeg kunne ikke overskue det i mørket. Jeg håber de overlever til i morgen.

Nu er aftenen gået. Stegen er spist. Ligeså de store flotte protobellosvampe vi fandt i Irma. Anders er gået i seng – jeg kan  høre ham snorke. Jeg gider ikke snorke, eller sove, så jeg sidder her.

Egentlig burde jeg begynde på sok nummer to til det par jeg har strikket på til Emilie. Den første er færdig, den er i virkeligheden blevet lidt for kort, men jeg gider ikke strikke den om, før nummer to er helt klar. Den er blevet god. Den sidder godt om foden, men jeg nåede også at strikke den mindst tre gange, inden resultatet blev tilfredsstillende. Jeg har skrevet en masse noter. Alligevel tvivler jeg om jeg kan få den anden til at ligne.

Jeg kunne også bare folde endnu en stjerne.

2 kommentarer:

 1. Hø - halm ja det tog sin tid før den dæmrede for mig, hvad der var hvad, men.... hø er tørret græs og det kan man godt se, meget fint langt græs, halm er tørret rester af det der er tilbage når de har høstet korn, meget kraftigere og gult. Ja sådanne drenge er ikke bedre end tøserne, har hørt adskellige da den store boede hjemme og gutterne var på besøg

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, jeg er nok i virkeligheden ligeglad om det er det ene eller det andet - hvis bare det kan varme om små rødder i kold jord. Jeg prøver i hvert fald - og så kigger jeg nok alligevel efter om det ligner græs eller er kraftigere...
   Vi tog det, der så ud til at varme mest :)

   Slet