onsdag den 12. oktober 2011

Onsdagssol

 

Tag på shoppetur på Strøget. Sådan cirka lød overskriften. Om flere ville have tilmeldt sig, hvis vi havde kaldt det en bytur med mulighed for at kigge på hvad som helst, skal jeg lade være usagt.

 

Bytur med glade børn

 

Jeg tror bare, ví har en flok børn, der hellere vil være i Caféen, hænge ud og hygge sig uden alt for mange planer. Som den ene af drengene sagde, da jeg på vej ud af døren, spurgte om ikke de ville med… “Næh, det tror jeg ikke. Jeg skal i salen…” Hvilket for de udenforstående betyder spille fodbold. Af vejrmæssige hensyn foregår det nu indendørs, men det er ikke mange dage siden, græsset var foretrukne underlag.

 

Altså tog vi afsted med fire børn. En lille sluttet trup. To voksne, tre drenge og en enkelt Emilie. Eller som samme Emilie hellere opregnede det: Tre drenge og tre piger.

 

Vi nåede Strøget i solskin, og mens Emilies første rigtige løn brændte i lommen efter ekvipering, var drengene langt mere interesserede i Legobutikken og Candy Mega Store, og ret hurtigt blev den lille gruppe splittet i to.

 

Strøget er ikke større, end vi nåede at støde på hinanden et par gange inden vi endelig fandt sammen igen og gik mod Rådhuspladsen og noget at spise. Lige inden da, havde jeg taget turen i skarpt trav gennem en tætpakket Købmagergade, med cykler i massevis og en brolægning, der er kommet langt, men også stadig mangler meget.

 

Cykler, cykler, cykler...

 

Der er langt endnu

 

Jeg ville forbi UFF ved Kultorvet, og måske kunne jeg godt have gravet dybt nok, til at huske den er lukket, men somme tider er erindringer ikke nok. Jeg  håbede ellers at den helt rigtige fede vinterfrakke til Daniel kunne være fundet mellem en stangfuld genbrug. Måske et andet sted – en anden gang.

 

Tilbage ved Strøget og storkene i springvandet løb jeg ind i en af drengene, der alene stod og ventede på os andre, og gerne ville formøble den resterende formue på specielle kort fra Fætter BR. Jeg fandt aldrig ud af hvilke kort, men jeg vidste at når først klokken blev til mødetid, ville butikken være lukket, så endnu engang blev travet prøvet af, og vi nåede både kort og butik inden klokken ringede ind.

 

Vi havde gerne have budt på lækker mad, men budgettet er lavt, så vores foreslag lød på Shawarma Grill House. Lige overfor ligger MacDonalds. Drengene ville langt hellere burgere og milkshakes. Måske fordi det ikke er programmet hjemme i dagligdagen. Altså delte vi os igen, satte os til rette på hver side af gaden og blev alle mætte.

 

Da vi brød op og vendte snuden hjemad, var det med en flok meget trætte drenge og et Tøsebarn, der havde shoppet igennem. Ved Rådhuspladsen faldt Louise og jeg i staver over udgravningsfund og interaktive plancher om København. Vi måtte virkelig hanke op i os selv, for ikke at blive stående, mens de stakkels børn efterhånden bare gerne ville hjem.

 

Helt tilbage på skolen kunne jeg sige farvel til et trekløver, der nok var trætte, men også havde glade lys i øjnene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar